Burcu Köksal ve EŞİK Platformu TBMM'de Kadın Hakları İçin Tek Ses Oldu

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın öncülüğünde gerçekleşen basın açıklaması, Eşitlik İçin Kadın (EŞİK) Platformu ve birçok kadın milletvekilini bir araya getirdi. 6284 sayılı Kanun ve kadın haklarının korunması için TBMM'de tek ses olan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı mücadelelerini sürdürdü.

Burcu Köksal ve EŞİK Platformu: "6284'e Dokunmayın, Uygulayın" Diyor

TBMM'de kadın hakları için sesini yükselten CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal'ın liderliğinde gerçekleşen basın açıklaması, Türkiye'de kadın haklarının korunması için önemli bir adım olarak kayda geçti. Köksal'ın çağrısıyla bir araya gelen Eşitlik İçin Kadın (EŞİK) Platformu ve birçok kadın milletvekili, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanmasını talep etti.

İstanbul Sözleşmesi'nden Çekilme Kararına Karşı

Kadın haklarının korunması adına mücadele veren kadınlar, özellikle İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı tepkilerini dile getirdi. Burcu Köksal, açıklamasında kadınların yaşam haklarını savunarak, Türk Medeni Kanunu ve 6284 sayılı Kanun'un korunması için mücadele edeceklerini belirtti.

Yasama Yetkisine Yapılan Müdahale

Köksal, kadın haklarını savunurken yasama yetkisine yapılan müdahalelere de dikkat çekti. 6284 sayılı Kanun ve Türk Medeni Kanunu'nun hedef alındığını ifade eden Köksal, yasama organının bağımsızlığını savunarak bu mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Raporu

Ağustos ayında yayınlanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre, 29 kadın cinayete kurban gitmiş. Bu cinayetlerin nedenleri arasında boşanmak istemek, barışma teklifini reddetmek gibi sebepler bulunuyor. Köksal, kadınların yaşam haklarını savunarak, cinayetlerin adil bir şekilde yargılanmasını ve şiddeti önlemeye yönelik tedbirlerin alınmasını talep ediyor.

Kadın Haklarının Savunucusu Olmaya Devam

Burcu Köksal'ın önderliğindeki bu ses getiren açıklama, kadın hakları savunucularının kararlılığını ve mücadelesini yineledi

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal TBMM Kadın Hakları