Burcu Köksal Tıp Bayramını kutladı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, doktorların kutsal ve zor bir vazifiyeti yerine getirdiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

DOKTORLARIMIZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR

Milletvekili Köksal, doktorluk mesleğinin zorluğuna ilgi çekerek, "Doktorlarımız, zor bir vazifiyeti yerine getirmek amacıyla canla başla çalışıyorlar. Doktorlarımız Türkiye'nin tarihinde mühim bir rol oynamıştır. Tıbbiyeli Hikmet, İstiklal Mücadelesi'nde ön sırada yer almış, tam bağımsızlık taraftarı tutumuyla takdir toplamıştır. 1911'den bu yana Anadolu insanının savaştığı cephelerin arkasında hep doktorlar vardır. Genellikle bir senedir bütün dünyada ve ülkemizde devam eden koronavirüs salgınında doktorlarımızın ve sıhhat çalışanlarının önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Salgınla mücadelede lüzum doktorlarımız lüzumse de sıhhat çalışanlarımız toplum sağlığını güvenliğini sağlamak amacıyla gece gündüz demeden özveri ile çalışmalarını sürdürmüşlerdir." şeklinde konuştu.

SAĞLIK CAMİASININ HAKLARI SAVUNULMALI

14 Mart'ın, Türkiye'de çağdaş tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edildiğinin altını çizen Köksal, "Türkiye'de bugün tıp eğitiminin ne halde olduğunu ayrıntıları ile anlatmaya lüzum yok. Hastanelerdeki sistem, istatistik bilgilerine dönüşmüş halde. Tüm bu hengamenin içersinde sıhhat çalışanlarının sosyal hakları da gözden kaçırılıyor. Sıhhat camiasının hakları savunulmalı. Hastanelerdeki sıhhat çalışanları hükümet partisinin referansıyla işe alınmamalı. Günümüzde de doktorlare yönelik şiddet, vakit vakit artmaktadır. Başta doktorlar olmak üzere sıhhat çalışanlarına yönelik hiçbir şiddeti kabul etmediğimizi bir kez daha hatırlatarak, bu duygu ve düşüncelerle bütün doktorlarımızın ve sıhhat çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.