Burcu Köksal'dan EMADDER'e Otobüs Tahsisi: Kartal'a Büyük Mitinge Gidiyorlar!

TAKİP ET

Emeklilikte Adalet Derneği büyük İstanbul mitingine hazırlanıyor. Düzenlenecek mitinge Afyonkarahisar EMADDER temsilciliği de CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal tarafından tahsis edilen araçlar ile miting alanına gidecek.

EMADDER Afyonkarahisar Temsilcisi Hasan DEMİR'den Açıklama:

21 Ocak 2024 Pazar günü saat 14.00'te Kartal Miting alanında gerçekleşecek olan büyük mitinge tüm emeklilik haklarına sahip çıkmak isteyenleri bekliyoruz. Afyonkarahisar EMADDER olarak biz de bu önemli etkinlikte yer alacak ve sesimizi duyuracağız.

Demir, açıklamasında Emeklilikte Adalet Derneği olarak CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sayın Burcu Köksal Hanımefendi'ye teşekkür ederek, toplumsal duyarlılık kapsamında İstanbul Kartal'da düzenlenecek mitinge ücretsiz araç tahsis etmesinden dolayı minnettarlık duyduklarını ifade etti.

Basın Açıklaması: Adalet İstiyoruz!

03/03/2023 tarihli 7438 sayılı EYT Yasası ile emeklilik hakkında yapılan düzenlemeleri eleştiren Dernek, özellikle 8.9.1999'dan sonra işe girenlerle önce giren SGK'lılar arasındaki emeklilik hakkındaki uçuruma dikkat çekti. Bu adaletsiz uygulama, erkeklerde 17, kadınlarda 20 yıl farkı ortaya çıkararak dünya genelinde benzeri olmayan bir duruma yol açmıştır.

Mitinge tüm yerel basın mensuplarını davet eden Dernek, bu mağduriyetin ne kadar büyük bir adaletsizlik yarattığını ve çalışanların kendilerini ötekileşmiş ve dışlanmış hissettiklerini vurguluyor. Tüm toplumu bilinçlendirmek adına 21 Ocak 2024 tarihinde İstanbul Kartal Miting Alanı'nda saat 14:00'te düzenleyecekleri mitinge destek çağrısında bulunuyorlar.

EMAD-DER'den Basın Mensuplarına Çağrı

Dernek, basın mensuplarını adaletin sağlanması için mücadelelerine destek vermeye, seslerini duyurmalarına yardımcı olmaya davet ediyor. Süreci resmi Twitter hesapları üzerinden takip edebileceklerini belirtiyor ve haklı davalarında tüm medyanın yanlarında olmasını temenni ediyorlar.

burcu köksal hasan demir emadder