"Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi Eğitimi Verildi"

TAKİP ET

İl Sağlık Müdürlüğü, bulaşıcı hastalıklarla ilgili bilgi düzeyini arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir il eğ...

İl Sağlık Müdürlüğü, bulaşıcı hastalıklarla ilgili bilgi düzeyini arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir il eğitimi planlamıştır. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından düzenlenen "Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi" eğitiminin ilk aşaması, 17-19 Ekim 2023 tarihleri arasında İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan sağlık personellerine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir.

Eğitim programı, katılımcılara Erken Uyarı Cevap Sistemi kapsam ve süreçlerini, Bulaşıcı Hastalıklar Ortaya Çıkmadan Önce Yapılması Gereken Çalışmaları, Sürveyans ve Bildirimi Zorunlu Bulaşıcı Hastalıklar Bildirim Sistemi'ni, Tanımlayıcı Epidemiyoloji ve Salgın İnceleme konularını içermektedir. Eğitim, 19 Ekim 2023 tarihinde tamamlanmış ve katılımcılara katılım belgeleri verilmiştir.

Şimdi eğitimin ilk aşaması tamamlanmış olup, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan sağlık personelleri, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına "Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi" eğitimleri düzenlenecektir. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimlerin devam edeceği belirtilmiştir.