Bonding Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

​​​​​​​Ağız sağlığının korunabilmesi için bir dizi işlem gerekir. Diş de ağız içi bakımında ön plana çıkan bir uzuvdur ve dolayısıyla bu işlemler, direkt olarak dişleri etkiler.

Ağız sağlığının korunabilmesi için bir dizi işlem gerekir. Diş de ağız içi bakımında ön plana çıkan bir uzuvdur ve dolayısıyla bu işlemler, direkt olarak dişleri etkiler. Diğer yandan ağız sağlığı genelinde ciddi rahatsızlıklarla karşılaşmak mümkündür. Özellikle dişlerde meydana gelen hasarlar nedeniyle mutlaka diş hekimlerine başvurulmalıdır. Diş hekimleri de bu hasarların tedavisinde çeşitli işlemler uygularlar. Bu tedavi yöntemlerinden biri de bonding uygulaması olmaktadır.

Diş tedavileri içinde etkili bir yöntem olan bonding uygulaması, hayli dikkat çekicidir. Tanım olarak dişe bonding uygulaması, dişte gözlenen doku bozukluğunu gidermek olarak yorumlanır. Ayrıca çürüklerin onarımı ve dişteki madde kaybının eksikliği gibi birtakım problemlerin tedavisinde de kullanılır. Bonding uygulamasına dair daha detaylı bilgi için Diş Hekimi Özlem Özcan’a danışabilirsiniz.

Bonding Uygulaması Nedir?

Gelişen teknoloji ile diş tedavileri için farklı alternatifler ortaya çıkmıştır. Bunlardan birisi de bonding diş tedavisidir. Kelime kökeni “tutturmak” olan bonding, diş tedavisinde kullanılan önemli yöntemlerden biridir. Peki, tam olarak bonding uygulaması nedir?

Dişlerde gözlenen kırık veya çürük gibi durumlarda onarım işlemi gerekebilir. Diş tedavisine hizmet eden bonding tedavisi ile güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığını korumak veya estetik bir gülüş kazanmak için bonding uygulaması etkili bir yöntemdir. Bu yöntem ile dişlerinizin asimetrik ve düzensiz görüntüsü giderilebilir. Estetik gülüşe olan özlemi bonding tedavisi ile giderebilirsiniz. 

Herhangi bir darbe etkisiyle diş yapısında gözlenen boşluklar ya da kırıklar, diş bonding uygulamasıyla onarılabilir. Bunların yanı sıra dişlerde gözlenen renk farklılıkları bu tedavi yöntemiyle giderilebilmektedir. Yapılan işlemler sonucunda ağız sağlığınız korunabilir ve dişleriniz daha iyi bir forma kavuşur. Bonding uygulaması hakkında bilgi almak için Diş Hekimi Özlem Özcan’ın sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bonding Uygulaması Nasıl Yapılır?

Çürük dişlere sahip olan kişilerin en merak ettiği sorular arasında “Bonding nedir?” yer alır. Çünkü diş hekimlerinin çürük tedavisinde de başvurduğu etkili yöntemlerden birisi bonding uygulamasıdır. Uygulanan bonding diş tedavisi ile dişlerin yapısındaki madde kaybı, renk ve doku hasarı giderilir. Ancak herhangi diş tedavisinde olduğu gibi bonding tedavisinde de işlem adımları bulunur. İşlem basamakları şu şekilde sıralanır:

İlk adım diş temizliğidir.

Diş temizliği için dişte bulunan çürükler belirlenir.

Belirlenen çürükler giderilir.

Dişin tutuculuğunun artırılması için hasarlı dişe pürüzlendirme işlemi yapılır.

Pürüzlendirme işlemi yapılan dişin tutuculuğunun artırılması için asit işlemi uygulanır.

Daha sonra asit, su ile bir güzel yıkanır.

Su ile yıkanan alan kurutulur.

Kuruyan yüzeye özel fırçalar yardımıyla bonding uygulanır.

Bonding uygulamasının ardından ışık sertleşmesi sağlanır.

Dişinizdeki çürük ve farklı renk dokusunun onarılması ağzı sağlığını destekler. Ayrıca ağız sağlığınızın yanı sıra estetik anlamda da güzel bir görüntü oluşturur. Bu işlemlerin sonunda hayal ettiğiniz büyüleyici gülüşe sahip olabilirsiniz. 

Bonding Uygulaması için Önemli Etmenler Nelerdir?

Diş tedavisi için dişe yapılan uygulamalar arasında bonding tedavisi, en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Tedavi süreci ise diş ve ağız yapısının yanı sıra hekimin yeteneğine de bağlıdır. Hekimin bonding uygulaması aşamasında kullandığı malzemeler de aynı derece önemlidir. 

Dişlerin renkleri ve yapıları, insandan insana farklılık gösterir. Bu nedenle her kişiye özel tedavi yöntemi uygulanmalıdır. Bonding işleminde de bu detay unutulmamalıdır. Aynı zamanda bu işlem sırasında dişin iç tabakasına uygulanan malzemeler, diş yapısına uygun şekilde kullanılmalıdır. Ayrıca diş ve dolgu malzemesinin renk uyuşmasına da dikkat edilir. Bonding hakkında daha detaylı bilgi için Diş Hekim’i Özlem Özcan’a danışabilirsiniz.