Bodrum'da yangın, yerleşim yerlerine 5 metreye kadar yaklaştı

TAKİP ET

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan yangınlar makilik alanda yayılmaya devam ediyor.

İçmeler Mahallesi'nde tersaneler ve otellerin bulunduğu bölgeye Gökpınar Mahallesi'ne ulaştı. Yangının Mazı ve Çökertme'yi tehdit ettiğini bildiren Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, "Herkesin çok dikkatli olması lazım. Burada soluk almakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bodrum Belediyesi'nde kriz masası oluşturuldu.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Kumbahçe Mahallesi'nde çıkan yangın İçmeler Mahallesi'nin yanı sıra  ulaştı. Bu bölümde beş yıldızlı üç oteli tahliye edildi. Yangına havanın kararması nedeniyle yalnızca karadan araya girmek ediliyor

Yangının etkisini artırması üstüne beton şirketlerine ait 30 mikser ile 5 polis TOMA'sı da söndürme çalışmalarına destek olurken vatandaşlar da yangın söndürme tüpleriyle araya girmek etti. Kamuya ait lojmanlara ve yerleşim yerlerine 5 metreye kadar yaklaşan yangında vatandaşlar yangın tüpleri ve kovalar ile seferber oldu. Vatandaşlar yangın bölgesine su ayran ve yiyecek getirerek ekiplerin greksinimlerini karşılamak amacıyla birbirleri ile yarıştı.

Yoğun duman da çalışmaları zorlaştırıyor. Dumandan büyülenen iki itfaiye eri ve iki beton mikseri şoförüne bölümde hazır bekletilen ambulansta ayakta araya girmek edildi.

"MAZI VE ÇÖKERTME TEHDİT ALTINDA"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Twitter'daki hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Yukarı Mazı'nın tahliye edilmeye başlandığını söyledi. Buradaki yurttaşların, Aşağı Mazı'ya gönderileceğini dile getiren Başkan Aras, "Bodrum'dan teknelerimizi organize ettik, vatandaşlarımızı tahliye etmek istiyoruz" dedi.

Ekiplerin yangına araya girmeksinin sürdüğünü izah eden Aras, Mazı ve Çökertme'nin tehdit altında bulunduğunu söyledi; "Herkesin çok dikkatli olması lazım. Burada soluk almakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ARAS'TAN 'ZORUNLU OLMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYIN' ÇAĞRISI

Belediye Başkan Aras, akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, itfaiye ekiplerinin trafikte yollara takılmaması ve süratli bir şekilde yangına acil mücadele vermesi amacıyla vatandaşlardan mecburi olmadıkça araçları ile trafiğe çıkmamasını istemişti.

Başkan Aras, "Sevgili Bodrumlular İçmeler tersaneler bölgesinin tam üzerindeyiz. Burada ciddi bir yangın oldu. Bu bölge bulunduğu gibi yandı maalesef, tersanelere gelmeden yangını tutabildik. Ama şu an soğutma çalışmaları devam ediyor burada sıkı bir personel ve ekipmanla, asıl şimdi biraz daha Manastır Otel'in üzerinde Forever Club'a doğru bölümde bir artış oldu. Birazdan o bölgeye doğru geçeceğiz. Şu anda ekiplerimiz de havadan karadan söndürme çalışmaları sürdürüyor. Birçok yerden ihbarlar ya da asılsız haberler geliyor. Bunlara itibar etmeyiniz. Halkımızdan ricam asılsız haberlere itibar etmemeleri, trafiğe çıkmamaları ve araçlarını bir an evvelce trafikten çekmeleridir. Farklı bölgelerde olumsuz bir hal yaşanmaması adına da mahalle muhtarlarımızı ve halkımızı ormanlarımızı korumaya çağrı ediyorum" demişti.

'KRİZ MASASI OLUŞTURULDU'

Başkan Aras, "Bodrum Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter, yangına havadan karadan araya girmekye devam ediyor. Bodrum Belediyesi'nde kriz masası oluşturuldu. Bütün imkanlarını seferber ederek yangın söndürme çalışmalarına araya girmek ediliyor" diye konuştu.

Başkan Aras, ilaveten sosyal medya üzerinden "Yangın söndürme çalışmalarımız havadan ve karadan sürüyor. Belediye araçlarımız, tahliyeye lüzum duyulması şansına karşı İçmeler’de hazır halda bekliyor. Tekrar hatırlatmak istiyorum; acil haller dışında lütfen trafiğe çıkmayalım" diye hatırlatma yaptı.

bodrum yangın bodrum yangın nerede bodrum yangın otel bodrum yangın twitter bodrum yangın söndürüldü mü