Bir İl'de daha maskesiz çıkmak yasaklandı !!

TAKİP ET

Kırklareli Valiliği, maskesiz sokağa çıkılmaması yönünde karar aldı. Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayımız 18'e yükseldi.

Maskesiz sokağa çıkma kapsamına alınan iller şu şekilde sıralanıyor.

Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale ve Kırklareli.

Koronavirüse karşı mücadelede sosyal mesafe kuralıyla beraber en önemli tedbir uygulamalarından birisi olarak ön plana çıkan maske kullanımı, bugün Kırklareli'de de mecburi hale getirildi. Böylelikle maske takmanın mecburi hale geldiği il sayımız 18'e yükseldi.
 
UYMAYANLARA CEZA VERİLECEK

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu il genelinde sokağa maskesiz çıkmaya kısıtlama getirdi. Bu kısıtlamayla beraber Kırklareli, yurt genelinde maskesiz sokağa çıkmanın kısıtlandığı 18'inci il oldu.

Alınan karar doğrultusunda yurttaşlar dışarı çıktıklarında maske takmak mecburiyetinde olacak. Maske takmayanlar, tespit edildikleri yerde yasa gereğince idari para cezasına çarptırılacak.
 
BALIK TUTMAK, PİKNİĞE GİTMEK SERBEST

Kırklareli Valiliği pikniğe ve balığa gitmekle alakalı önemli bir karar aldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karara göre hafta içleri maske ve sosyal mesafeyi korumak şartıyla balık tutulabilecek, pikniğe gidilebilecek. Hafta sonları ise kısıtlama devam edecek.
 
18 İLDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKILMAYACAK

Koronavirüs salgınıyla topyekün mücadele ettiğimiz bu günlerde Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli ve Kırıkkale ve Kırklareli'de maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.