Bayrampaşa'da Gerilim Dolu Seçim: 4'üncü Turda Sandıktan AKP Adayı Çıktı

TAKİP ET

Bayrampaşa'da tekrarlanan belediye başkanvekili seçiminde tartışmalar ve kavgalar yaşandı. Seçim dört tur sürdü, kazanan Cumhur İttifakı adayı İbrahim Akın oldu.

Bayrampaşa Belediyesi’nde yaşanan siyasi kriz, yeniden yapılan başkanvekili seçiminde doruğa çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazandığı ancak itiraz üzerine yenilenen seçimde tartışmalar, sloganlar ve su şişesi fırlatma olayı yaşandı. Yaklaşık altı saat süren gergin sürecin sonunda, Cumhur İttifakı adayı İbrahim Akın 4’üncü turda en fazla oyu alarak Bayrampaşa Belediye Başkanvekili seçildi.

Seçim Yeniden Yapıldı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun tutuklanarak görevden alınmasının ardından, yapılan ilk seçimde CHP’nin kazandığı sonuçlara AKP’nin itiraz etmesi üzerine süreç yeniden başlatıldı.
Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen seçim, belediye meclis salonunda saat 18.00’de başladı.
Adaylar, Cumhur İttifakı’nın adayı AKP’li İbrahim Akın ve CHP Grubu’nun adayı Recep Öztürk oldu.

İlk Turlarda Kavga ve Gerginlik

Birinci turda CHP adayı 18, AKP adayı 19 oy aldı. Ancak, Akın’ın adının yanlış yazıldığı gerekçesiyle iki oy geçersiz sayılınca tartışma çıktı. AKP, MHP ve CHP üyeleri arasında çıkan sözlü atışma kısa sürede kavgaya dönüştü.
Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle ortam sakinleşirken, yapılan değerlendirme sonrası geçersiz sayılan iki oy geçerli kabul edildi ve sonuç CHP 18, AKP 19 olarak netleşti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, yaşananlara tepki göstererek AKP sıralarına ve İl Başkanı Abdullah Özdemir’e sert eleştiriler yöneltti.

Su Şişesi Olayı Seçime Damga Vurdu

İkinci turda ise yine aynı tartışma tekrarlandı. Bu kez AKP adayının isminin “İbrahime” şeklinde yazılması üzerine bir oy geçersiz sayıldı.
Duruma tepki gösteren AKP sıralarından “Hırsız başkan” sloganları yükseldi. Gerginliğin tırmandığı anlarda atılan bir su şişesi AKP Grup Başkanına isabet etti.
Bu turun sonucunda iki taraf da 18’er oy aldı, bir oy geçersiz sayıldı.

Dördüncü Turda Sonuç Belli Oldu

Üçüncü turda AKP adayı İbrahim Akın 19, CHP adayı 18 oy aldı. Yasal çoğunluk sağlanamadığı için seçim dördüncü tura taşındı.
Son turda da AKP adayı 19, CHP adayı 18 oy alarak sonuç değişmedi.
Böylece Bayrampaşa Belediye Başkanvekilliğini İbrahim Akın kazandı.

Bayrampaşa Belediye’si AKP’ye Geçti

Sonuçların ardından, 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı Bayrampaşa Belediyesi yönetimi AKP’ye geçmiş oldu. Seçim süreci boyunca yaşanan tartışmalar ve güvenlik müdahaleleri ise meclis tarihinde ender görülen anlardan biri olarak kayıtlara geçti.