Başkan Nilüfer Çevikel, başarıya imza atan üreticileri kutladı

TAKİP ET

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, tüm dünyada üreticiler büyük sıkıntılarla boğuşurken, sürdürülebilir büyümenin göstergesi olarak kabul edilen sanayi üretim endeksinde yakalanan başarıya imza atan üreticileri kutladı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, üretim maliyetlerindeki yükseliş ve hammadde temini problemine karşın endüstri üretim endeksindeki yükselişin sevindirici olduğunu kaydetti.

Sanayi üretim dizininin ekonomik büyümenin sürdürülebilirliği ile ilgili düşünce veren en mühim göstergelerden biri olduğunun altını çizen Nilüfer Çevikel, küresel arenada üretim vakitçleri sekteye uğramışken yakalanan başarının, yapımcı fedakarlığını bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. Üretim vakitçlerinin tekrardan şekilleneceği bir devreye girildiğini kaydeden Çevikel, “Sera gazı salınımının küresel civarda azaltılmasını amaçlayan Paris İklim Anlaşması kısa vakit evvelce Türkiye Büyük Millet Meclisi aracılığıyla onaylandı. Dünyadaki değişim vakitcinin dışında kalmayacağımızın göstergesi bu doğrultu oluş sonrası, üretim şekillerimizi bu uyuşma yükümlülüklerine göre tekrardan şekillendirmemiz gerekiyor. Genellikle enerji, imalat, ulaşım ve tarım sektörlerinde değişimin kaçınılmaz olduğunu söylememiz mümkün. Önümüze bundan sonra bu doğrultuta yeni amaçlar koymalı ve eylem planımızı belirlemeliyiz. Taraf olduğumuz Paris İklim Anlaşması’nın yükümlülüklerinin de göz önünde bulundurularak, yapımcı ve etraf arkadaşı politikaların aynı potada eritilmesi gerekiyor. Fakat bu çerçevede tasarlanan politikalar büyümenin itici kuvveti olabilir” diye konuştu.

Hatırlanacağı gibi, Sanayi Üretim Endeksi, Ağustos ayında beklentileri aşmış ve artış aylık yüzde 5’i geçerken, senelik bazda yüzde 13,8 olarak