Balıkçılara Deniz Salyası Desteği!

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den balıkçılara müjde geldi. Deniz salyasından (müsilaj) etkilenen balıkçılara desteğin artırılacağını belirtti.

Türkiye’de ürünle alakalı kıtlık olmayacağını da ifade eden Pakdemirli, çiftçiye 150 milyon lira ek basınçlı su sistemleri amacıyla destek verileceğini kamuoyu ile paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

DENİZ SALYASI AÇIKLAMASI
“Su Şurası ardından kararlar alınacak. Bu işten etkilenen kesimler var. Balıkçılarımız da etkileniyor. Küçük balıkçı desteğimizi 2 bin liraya çıkartacağız. Müsilajdan etkilenen balıkçılara destek artırılacak.” Çiftimizin tohuma küsmemesi lazım. Zaman vakit kuraklık yaşanabilir. Çiftçimiz tohuma küsmemiştir. Türkiye’de ürünle alakalı kıtlık olmaz. 150 milyon lira ek basınçlı su sistemlerine destek verilecek. Ziraat Bankası ve tarım kredi borçları ertelendi. Bu işten etkilenen kesimler var. Balıkçılarımız da etkileniyor. Küçük balıkçı desteğimizi 2 bin liraya çıkartacağız. Müsilajdan etkilenen balıkçılara destek artırılacak.

Kuraklıkla nasıl mücadele edilmesi planlanıyor?
Son 19 yılde 600 baraj bitirildi. 150 adet yeraltı barajı inşa ediyoruz. Suyu etkin ve verimli kullanmamız lazım. Türkiye’de suyun yüzde 80’i sulamada kullanılıyor. Vahşi sulamada suyun yüzde 35 ila 60’ını kaybediyoruz.

Su Şurası hangi aşamada?
Su stresi yaşam sürdüren bir ülkeyiz. Kurak bir ülke değiliz, kurak ülke olmaya aday bir ülkeyiz. Belediyelerin üniversitelerin bütün kamu kurumlarının bulunduğu şuranın sonuçlarını ekim ayında kamuoyuna duyuracağız.

balıkçılara deniz salyası desteği bekir pakdemirli müsilaj desteği nasıl alınır