Bakan Nebati: Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak

TAKİP ET

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmesinden sonra bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreninde "Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM'de gerçekleştirdiği yemin sonrasında bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreninde "Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak" dedi.

Törende konuşan Nureddin Nebati, en mühim önceliklerinin yüksek faiz olmadığını, yatırım ve istihdam olacağını söyledi. "Öngörülebilir bir ekonominin mana kazandığı adımlar atacağız" diyen Nebati, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ettiği politikalar kapsamında adımların atıldığı, bunların uygulanmasında her türlü özverinin meydana konulduğu süreci yaşayacağız" dedi.

"MALİ DİSİPLİNDEN ASLA VAZGEÇMEDİK"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği sayesinde gelirlerimizi artırıcı giderlerimizi azaltıcı önlemler aldık" diyen Lütfü Elvan ise, "Ekip ruhundan vazgeçmedik. Görev süremizde çok mühim adımlar attık. Mali disiplinden katiyen vazgeçmedik. Borçlanma yönünden başarılı bir sene geçirdik. Yüksek büyüme performansına karşın cari dengede mühim iyileşmeler sağladık" dedi.