Ayazini'de Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası gerçekleştirilecek

TAKİP ET

Afyon Haber: Afyonkarahisar belediyesinin büyük katkıları ile 11-12 Aralık'ta Frigya'nın gözbebeği Ayazini'de 2021 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası gerçekleştirilecek.

BaşkanMehmet Zeybek’in sportif faaliyetlere verilen ehemmiyet doğrultusunda spor kenti Afyonkarahisar’da ilkler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

11-12 Aralık'ta Frigya’nın kalbi Ayazini, 2021 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Şampiyonaya sayılı günler kala hazırlıklar son hız devam ederken, bölgedeki son hal Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Valimiz Gökmen Çiçek ve İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu aracılığıyla yerinde görüldü. Devam eden çalışmalar ve yarış kısmı ile ilgili Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke aracılığıyla bilgi verildi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek yarış, konser ve aktivite alanlarındaki hazırlıkları yerinde inceledi. Yarışçılarla da bir araya gelen Başkan Mehmet Zeybek başarı temennisinde bulundu.

İnceleme gezisi sonrasında kurul, ATV turu da gerçeklştirmeyi ihmal etmedi. ATV araçları üstünde tarih kokan Frigya gezildi. O anlar renkli görüntülere sahne oldu. Şehrimizi 2. Lig Kırmızı Grupta temsil eden Afjet Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, idare kurulu üyeleri, teknik kurul ve futbolcular Ayazini köyünü ziyaret ederek, Başkanımız Zeybek ve Valimiz Çiçek ile bir araya geldi. Piyasa günü oynanacak Bayburt İl Özel İdarespor maçı evveli mor-beyazlı ekip Ayazini'de tarihi bölgeleri gezereke harika bir gün geçirdi. 

Afyonkarahisar’ı turizmde de hak ettiği yere getirmek amacıyla büyük gayret sarf ettiklerini altını çizen Başkanımız Zeybek; “Dünya Motokros Şampiyonasına ev sahipliği yapan kentimiz değişik kategorilerdeki yarışlara da ev sahipliği yapıyor. 160 bin seyirciyi ağırlayan pek çok dünya şampiyonalarının düzenlemesine imkân sağladık. Dörde yakın Uluslararası aktiviteleri kentimizde gerçekleştirdik. Hedefimiz Afyonkarahisar’ımızın adını her alanda bütün dünyaya duyurmak. Gastronomi, spor ve turizm kenti olmamız kapsamında tanıtım ataklarını da sürdürüyoruz. Hafta sonu da Ayazini’nde kusursuz bir şampiyona ve detaylı heyecanları yaşayacağız. Vatandaşlarımızı bu tür organizasyonlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Ayazini’de tarihimiz ve turizmimiz yönünden mühim bir destinasyon. Bu bölgeyi de duyurmanın anlatmanın ve tanıttırmanın gayretindeyiz. Herkesi Ayazini’ne Afyonkarahisar’a çağrı ediyoruz” dedi.  

Vali Gökmen Çiçek ise Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in destek ve katkıları ile şampiyonanın düzenlendiğine ilgi çekerek teşekkürde bulundu. Çiçek; “Bu organizasyonun yapılmasına Başkanımızın çok büyük bir emeği var. İşin gerçeği; bu aktivite belediyemiz aracılığıyla yapılıyor. Böyle bir organizasyonu düzenlediği ve kentin her yerine yetişmeye çalıştığı amacıyla Başkanımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Herkesi Afyonkarahisar’a bekliyoruz.” diye konuştu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2021 yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası ve Türkiye ATV Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışları İhsaniye ilçesindeki Ayazini Ören Yerinde özel olarak yapılan tarihi parkurda düzenlenecek. Türkiye Şampiyonası 11 Aralık Cumartesi günü 3 bin senelik tarih ve kültüre ev sahipliği yapan "Frigya'nın kalbi" olarak da nitelendirilen Ayazini Köyü Meydanı’nda saat 13:00’da magazin startı ile başlayacak. Şampiyona daha sonra özel olarak yapılan sıra dışı pistindeki sıralama yarışıyla devam edecek. Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Ayazini final yarışı, 12 Aralık Piyasa günü saat 10:00’da start alacak. Şampiyonada seyirci etabından sonra; insan - tabiat mücadelesi üç bin senelik tarihe sahip parkurda hem motosiklet hem de ATV sınıflarında kıyasıya devam edecek. Yarışlar sonucunda 13 katagoride 2021 yılının şampiyonları da belli olacak. Öte yandan 12 Aralık piyasa günü saat 17:00’da pop-rock grubu Gece Yolcuları, Afyonkarahisarlılara unutulmaz bir konser yaşatacak.

ayazini