ASKOM 15.Bölge 2023 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı.

TAKİP ET

ASKOM 15. Bölge 2023 yılı ilk toplantısı Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi.

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu'nun (ASKOM) 15. Bölge 2023 yılı ilk toplantısı, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde İlimizde gerçekleştirildi. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya illerinin katıldığı toplantıya, sağlık müdürleri, sağlık hizmetleri ve kamu hastaneleri başkanları ile diğer sağlık yöneticileri ve hastanelerin başhekimleri katıldı.

Toplantıda, bölge ve illerin genel durumu, il bazında hastanelerin ve acil sağlık hizmetlerinin durumu gibi konular ele alındı. Afyonkarahisar İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala, acil sağlık hizmetleri konusunda bir sunum yaptı. Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet İlker Çınar ise İlimize ait hazırladıkları afet planını sundu.

Toplantıda daha nitelikli hizmet sunumu konusunda il sağlık müdürlerine, ilgili sağlık yöneticilerine ve özel sağlık kurumları yöneticilerine söz verilerek acil sağlık hizmeti sunumunda yaşanan sorunlar ve çözüm yolları ele alındı. Toplantı sonunda katılımcıların görüş ve önerileri alındı ve genel bir değerlendirme yapıldı. Bir sonraki toplantının Bilecik'te yapılması planlandı.

ASKOM'un bu tür toplantıları, acil sağlık hizmetlerindeki koordinasyonu ve işbirliğini arttırmak, sorunları tespit etmek ve çözüm yolları üretmek için önem taşıyor. Bu tür toplantıların düzenli olarak yapılması, acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması ve vatandaşların daha nitelikli hizmet alması açısından büyük önem taşıyor.