Aşı olmak istemeyenlere kötü haber: Ağustos'ta yasaklar gündemde!

TAKİP ET

Koronavirüs önlemleri kapsamında aşı programı Hastane ve Aile sağlık merkezlerinde devam ediyor. Fakat aşı olmak istemeyen birçok vatandaşlar da var. Vaka sayılarının artışa geçmesiyle aşı olmayı tercih etmeyenlere de teşvik hedefli birtakım yasakların gelmesi gündemde.

Koronavirüs olay sayıları Delta varyantının da etkisiyle artışa geçti. Bilim Kurulu üyelerinin, aşılama oranını çoğaltmak amacıyla önerilerini tanıttığı belirtildi. Toplantı neticesinda maç, tiyatro, sinema ve AVM’lerin yanısıra kalabalık ve kapalı ortamlarda uygulanan toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmaması önerisi öne çıktı. Koronavirüsle mücadelede çok mühim olan aşılamanın daha da yaygınlaşması amacıyla mühim bulunduğu değerlendirilen bu teklifin Kabine Toplantısı’nda değerlendirileceği kaydedildi.

BAZI ÜLKELERDE DE BENZER UYGULAMALAR VAR
Bazı ülkelerde de aşılanma oranını çoğaltmak amacıyla benzer uygulamalara gidildiği belirtildi. İsrail’de mart ayında ‘Yeşil Geçiş’ programı başlatıldı. Buna göre aşılanmış ya da hastalığı atlatmış şahıslar ‘Yeşil Geçiş’ adı verdiği aşı kimliği restoranlara, kafelere, spor merkezlerine girebildi. Danimarka da nisan ayında ‘Coronapas’ programı başlatıldı. Bu aşı kimliğini aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da son 72 saat içersinde PCR testi neticesi negatif şahıslar alabiliyor ve kafelerin ve restoranların kapalı bölümlerine kabul ediliyor, futbol maçlarını stadyumda izleyebiliyor.
 
Danimarka’da da aşılamanın 16 yaşa kadar inmesiyle bir arada ‘Coronapas’ın kaldırılması konuşuluyor. Avusturya ve İsviçre’de de aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da test neticesi negatif şahıslara yönelik benzer uygulamalar başlatıldı.

aşı olmak istememek ekşi korona aşısı