Altcoinlerde Öne Çıkanlar: Holochain ve Chain Link

TAKİP ET

Gündemin başlıkları arasında holochain nedir ve chain link nedir soruları yer alıyor.

Gündemin başlıkları arasında holochain nedir ve chain link nedir soruları yer alıyor. Bununla birlikte sektöre yeni katılanlar kripto para hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor.



Kripto para piyasasının ilk bilinen ismi olan bitcoin ortaya çıktığı günden bu yana geçerliliğini koruyan sanal paralardan biridir. Bitcoinden sonra çıkan diğer coinler altcoin olarak isimlendirilmiştir. Bu altcoinler özellik ve amaç yönünden farklılaşmakta olup sayıları her geçen gün biraz daha artmaktadır. Merkeziyetsiz uygulamaya dayalı olan bu coinler içerisinde, özellikle holochain (HOT) ve chainlink (LINK) en sık karşılaşılan altcoin önerileri arasında.

Holochain nedir diye araştırdığınızda eşler arası dağıtılmış bir platform olduğunu ve merkezi olmayan uygulamaları barındırmak amacıyla kullanıldığını görebilirsiniz. Açık kaynaklı bir çerçeve olarak da tanımlanan holochain kullanıcılara ait bilgi işlem deneyimini merkezine koyar ve aracı merkezli bir yaklaşım benimser.

Chain link nedir sorusuna yanıt aradığınızda ise bu coinin ethereum blockchain’i ERC- 20 tabanlı olduğunu ve akıllı sözleşmeler ile blockchain arasında bağlantı sağladığını görebilirsiniz. Güvenli bir blockchain aracı olarak tanımlanan bu sistemde toplam chainlik arzı 1 milyar ile sınırlandırılmıştır. Coinin ilk ihraç tarihi 2017 yılının Eylül ayıdır.


Holochain Nedir?

Temsilci merkezli olarak tasarlanan HOT geleneksel blok zincirden farklı bir yapıya sahiptir. Holochain nedir sorusunun cevabını araştırdığınızda blok zincir kaydının bir bütün halinde tutulmadığını ve her kullanıcının tekli bir blok zinciri olduğunu görebilirsiniz. İnternetin merkezi sistemlerine alternatif oluşturan bu sistem kullanıcılara kendi seçimlerini yapabilme imkanı tanır.

Kullanıcılar arasında köprü olacak şekilde planlanan holochain için ağ güvenliği küresel fikir güvenliğine dayalı değildir. Her merkeziyetsiz uygulama için yerel bir Hash zinciri bulunur. Bu zincir üzerinde kriptografik olarak imzalanan kayıtlar saklanabilir ve her dApp’in kendi kural sistemi vardır.


Chainlink Nasıl Çalışır?

Chainlink nedir ve nasıl çalışır sorusunun yanıtı da pek çok kullanıcının ilgisini çekmektedir. Bu sistemde merkezi olmayan bir oracle ağı ile kullanıcılara hizmet verilir. LINK ile blockchain dışındaki uygulamaların veri havuzlarıyla, başka kaynaklardaki verilerin sürece dahil olması sağlanır. Dijital dünya ile gerçek dünya arasında köprü görevi gören chainlink, özellikle API tabanlı şirketler açısından ciddi avantajlara sahiptir. API yani uygulama programlama arayüzü tabanlı hizmet sunulması hizmet güvenliği açısından önemli bir fırsattır. Blockchain dışında kalan sistemler akıllı sözleşmeler aracılığıyla blockchain sistemlerine entegre olur. Chainlink coin satın almak için kripto para platformundan kolay ve hızlıca alım satım yapabilirsiniz. Dürüst ve yenilikçi hizmet anlayışına sahip olan Bitlo platformu size kripto para işlemleri konusunda kesintisiz destek sunacaktır.

altcoin holochain chain link