Ali Babacan: Vatandaşın sesi kulak ardı edilmemelidir

TAKİP ET

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il binasının açılışını yapmak üzere Bursa'ya geldi.

Bursa’dan Türkiye gündemini değerlendiren Babacan, hükümetin ekonomik devamlılık noktasında derse gereksinimi olduğunu öne sürerek, “Esnafa gerçek anlamda destek olmak isteniyorsa vatandaşın sesi kulakardı edilmemelidir” dedi.

Partisinin il binasının açılışı amacıyla geldiği Bursa’da basın mensuplarıyla Sheraton Otel’de bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Bursa Kurucu İl BaşkanıSerkan Özgöz’ün ev sahipliğindeki toplantıda konuşan DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’de daha çok insanın fakirleşmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi. “Biz bu ülkede mutlak yoksulluğu sıfırlamıştık fakat şu andaki hükümet yine diriltti” diyen Babacan, “Bu milletin daha çok fakirleşmesine izin vermeyeceğiz. Piyasalarda dünya tarihinde görülmemiş miktarda likidite varken, kendi insanımızın imkanları varken, kiralık kasalar doluyken, yastık altı birikimi varken, bu ülkenin insanları kendi birikimlerini diğer ülkelerde daha güvenilir limanlarda park etmeye çalışırken varlık içerisinde yokluğa müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

“PANDEMİ BAŞINDA REÇETEYİ VERMİŞTİK”

Pandeminin ilk dönemlerinde hükümete reçeteyi verdiklerini izah eden Babacan, bunun karşılığında Cumhurdiğernı Erdoğan’ın kendisini kastederek, ‘Kalkmış bana ders vermeye çalışıyor’ dediğini anımsattı. “Derse gereksiniminiz var, bilmiyorsunuz” diyen Babacan, “Hiç olmazsa öğrenin. Bilmemek bir devlet yöneticisi amacıyla doğru değil, bilenlere danışması lazım. Ama atadığı kadrolar da o işten anlamayan kadrolarsa dışarıdan gelen önerileri dinleyin. Biz yalnızca yanlışlara işaret etmiyoruz. Uygulanması olası olanı öneriyoruz” dedi.

“ÇARKLARIN DÖNMESİ İÇİN VERGİ ÖDEMELERİ ERTELENMELİ”

Babacan, “SGK prim ödemelerini, vergi borçlarını, elektrik-su-doğal gaz ödemelerini faizsiz erteleyin. Kira desteği sayesinde destekleyin. Kredi borçlarını pandemi tamamlanana kadar erteleyin. Stopajdan tamamiyle vazgeçin esnafa gerçek anlamda destek olduğunuzu o vakit görelim” dedi.

Babacan, basın mensuplarıyla buluşma ardından İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. Cuma namazını Ulucami’de kılan Babacan, Heykel’de ve Kapalıçarşı’da esnaf ziyaretinin yanı sıra yurttaşların da nabzını tuttu. BURSA (İGFA)