AK Parti ve MHP temsilcileri YSK'ya adaylık başvurusu yaptı

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumh

AK Parti ve MHP heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurduktan sonra açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) meclis grubu Cumhurbaşkanı Seçimi Kanununun 8. Maddesi çerçevesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adayı gösterme kararı almıştır. 21 Mart 2023 Salı günü partimiz gerekli evrakları hazırlamış ve sayın cumhurbaşkanımızın Yüksek Seçim Kurulu'na başvurusunu yapmıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Seçimlerin milletimize devletimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim."

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz’ın konuşması ise şöyle:

"Bugün 21 Mart 2023 Orta Asya’dan Balkanlara kadar bu coğrafyada yaşayan insanlar için ve bölgemiz için önemli bir gün. Baharın müjdecisi toprağın bereketini ve baharın tüm renklerini gösterdiği umudun tazelendiği ve bütün renklerin bir arada olabileceğinin en güzel örneği Nevruz bayramı kutlu olsun.

Bu anlamlı günde 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde TBMM’de grubu olan Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin temsilcileri Cumhur İttifakı'nın adayı olarak gruplarımızca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz belgelerimizi YSK’ya teslim ettik. Hayırlı olmasını diliyorum."