AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı'ndan İsrail'e Sert Tepki

TAKİP ET

AK Parti Afyonkarahisar İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukası ve saldırılarına karşı güçlü bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu olduğu vurgulanarak, Gazze'deki sivil halkın yaşadığı zorluklar ve acılar dile getirildi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı'ndan İsrail'in Gazze Şeridi'ne Yönelik Ablukasına Sert Tepki

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik abluka ve saldırılarına karşı güçlü bir basın açıklaması yaparak, uluslararası toplumu bu acı duruma müdahale etmeye çağırdı. İsrail'in 10 Ekim 2023 tarihinde ilan ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleşen saldırılarda çocuklar, gençler, yaşlılar ve kadınlar da dahil olmak üzere 700'den fazla insanın yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu ablukanın uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu olduğu vurgulandı. Gazze halkının temel haklarından mahrum bırakıldığı, yaşam koşullarının her geçen gün daha da kötüleştiği ifade edildi. Elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalan Gazze Şeridi'ndeki sivillerin yaşadığı zorluklara dikkat çekildi.

İsrail'in Gazze'deki ibadethaneleri, hastaneleri ve okulları acımasızca vurduğu ve bu durumun masum sivilleri tehdit ettiği belirtildi. Ateşe benzin dökmenin ve sivilleri hedef almanın kimseye bir fayda sağlamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerektiği dile getirildi. Gazze halkının barış ve adalet taleplerinin desteklenmesi çağrısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edildi.

Açıklamada, 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Sivil yerleşimleri hedef almanın doğru olmadığı ve ablukanın savaş ahlakına uymadığı ifade edildi.

Son olarak, bölgedeki tüm aktörlerin barışın tesisi için sorumluluk almaya çağrıldı ve daha adil bir dünya inancıyla mücadele edileceği belirtildi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı Afyon haber İsrail tepki