Pharma C Ecza Deposu Sahibi Arıncı: "2023'te İlaç Fiyatlarında Artış Bekleniyor"

TAKİP ET

İlaç sektöründeki 10 yıllık tecrübesiyle tanınan Ahmet Semih Arıncı, 2023 yılında ilaç fiyatlarında artış beklediğini açıkladı. Dolar ve Avro kurundaki düşüşe rağmen, ilaç fiyatlarının Avro kuruna bağlı olduğunu ve her yılın şubat ayında Avro değerindeki artışa göre fiyatlandırıldığını belirten Arıncı, dövizdeki artışların ilaç fiyatlarına yansıyacağını vurguladı.

Yatırım ve Faaliyetler

Arıncı, 2020 yılında %12.10 zam yapıldığını hatırlatarak, her yıl sonunda piyasada bazı ilaçların bulunamadığını ve bu yıl için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Pharma C Ecza Deposu olarak Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 10 adet depoya sahip olduklarını ve aynı zamanda bünyelerinde bir fabrikada ilaç üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti. 2023 yılında yapacakları yeni yatırımlarla sektörde daha fazla büyümeyi hedeflediklerini ifade etti.

Pandemi ve Sorumluluklar

Arıncı, dünya çapındaki pandemi nedeniyle zor zamanlardan geçildiğini belirterek, marka olarak görev ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve hizmet kalitelerini her geçen gün daha da artırmaya devam edeceklerini söyledi.