Afyonkarahisarlılar marketlere akın etti

TAKİP ET

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye'yi yağ krizine, çok sayıda kent gibi Afyonkarahisar'ı da yağ kuyruğuna sürükledi.

Rusya-Ukrayna savaşı sebebi ile gelecek günlerde yağ sıkıntısı ve yağa zam geleceği yönünde duyum alan Afyonkarahisar'lı vatandaşlar marketlere akın etti. Marketlerin bir çoğunda 5 litrelik yağ bulunmazken, yağını almayı başaranlar mutlu bir şekilde evlerine gitti.

Savaş sebebiyle enerji fiyatları, tarımsal girdiler ve kur farkı ayçiçek yağının stoğunu ve fiyatlarını etkiledi. Yağa zam gelme durumu ve bulunmama gibi nedenlerden Afyonkarahisarlılar marketlere akın etti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası iki ülke arasında devam eden savaş, Türkiye’nin ham yağ ithalatını büyük oranda durdurdu. Stoklarda market rafları dahil 1-1.5 aylık yağ kaldığı tahmin edilirken vatandaşlar marketlerde uzun yağ kuyrukları oluşturdu. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş ise Türkiye'nin yağ ithalatını olumsuz etkiliyor.

Yağ stoğunun bir aylık kalması ve yağa zam geleceği yöndeki iddalar üzerine vatandaşlar soluğu marketlerde aldı.



5 LT'LİK YAĞ TÜKENDİ
Bilinen birçok marketlerde uzun yağ kuyrukları oluştu. Marketlerin reyonunda 5 litrelik ayçiçek yağı tükendi. Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle bu ülkelerden ithalat yapılamaması, yağ sektöründe endişeye neden oldu. Oluşabilecek yağ tedariği sıkıntısı ya da aşırı zamma karşı tedbir almak isteyen vatandaşlar marketlere akın etti. Bazı marketlerde 3 ya da 4 yağ alabilen vatandaşlar, bazı marketlerden ise sadece 2 adet yağ alabilecekleri yönünde uyarıldı.

5 LT'LİK YAĞ FİYATINDA ANİ ARTIŞ
Daha geçtiğimiz günlerde 5 LT'lik yağ fiyatları 108 ile 119 arasında satılırken etiketler aniden yükseldi. Zam sonrası 5 LT'lik yağlar bazı marketlerde 130,00 TL'den satıldı. Bazı marketlerde ise fiyatlar 200,00 TL'ye kadar yükseldi. 

ayçiöek yağı 5 lt yağ fiyatı afyon haberleri