Afyonkarahisar Yeşilyol'da Lezzet Durağı: Şahin Usta ile Damak Ziyafeti

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da Baklava ve Dondurma denince akla gelen öncü ismi Şahin Usta ile yapılan özel röportajda, yılların tecrübesi ve geleneksel lezzetler Yeşilyol'da Atatürk İlkokulu karşısında bulunan işletmede buluşuyor.

Afyonkarahisar'da baklava ve dondurmaya damgasını vuran Şahin Usta, baklava ve dondurma lezzetleriyle şehre eşsiz tatlar sunmaya devam ediyor. Afyon Kent Haber ve Afyon Türk Tv olarak gerçekleştirilen özel röportajda, Şahin Usta'nın lezzet serüvenine yakından tanık olduk.

Afyonkarahisar'da uzun yıllardır damakları şenlendiren ve Baklava ile Dondurma denilince ilk akla gelen isim olan Kahramanmaraşlı Şahin Usta, Yeşilyol Caddesi'nde Atatürk İlkokulu karşısında hizmet vermeye devam ediyor. Kentin en tanınmış lezzet ustalarından biri olan Şahin Usta, özel röportajda deneyimlerini ve geleneksel lezzetlerini paylaştı.

Şahin Usta, Baklava, Dondurma ve Su Böreğini kendisi hazırladığını belirterek, Afyonkarahisar'da dondurmalarının ayrı bir sevgiyle karşılandığını ifade etti. Bunun nedenini keçi sütü ve özel dövme kullanımına bağlayan Usta, dondurmalarını eski usullere uygun şekilde ürettiğini ve sonucunda harika bir lezzet ortaya çıktığını vurguladı.

Dondurmanın hazırlanış sürecini anlatan Şahin Usta, keçi sütü ekledikten sonra yoğunluğun katıldığını, kaynadıktan sonra süt, salep ve şekerin aşırı kaynatılarak soğumaya bırakıldığını belirtti. Bu özel yöntem ve malzemelerin dondurmanın lezzetini şekillendirdiğini dile getirdi.

Röportajın devamında Şahin Usta'ya Afyonkarahisar'da başka bir "Şahin Usta" işletmesinin olup olmadığı soruldu. Şahin Usta bu soruya, kesinlikle böyle bir işletmenin olmadığını ve kendisinin Afyonkarahisar'da "Şahin Usta" olarak tanındığını ifade etti. İmaret Camii karşısında başlayan hizmetinin Özel İdare İşhanı altında devam ettiğini, şu an ise Yeşilyol Caddesi'nde Atatürk İlkokulu karşısında müşterilerine unutulmaz lezzetler sunduğunu açıkladı.

Tüm Afyonkarahisar halkını, Şahin Usta'nın damak çatlatan tatlarını deneyimlemeye davet eden Şahin Usta, gelecekte de daha fazla güzel tatlı ve dondurma çeşidi ile müşterilerine hizmet sunmaya devam edeceğini belirtti.

şahin usta afyon şahin usta afyon telefon şahin usta afyon telefon numarası sahin usta afyonkarahisar baklavacı şahin usta afyon