Afyonkarahisar Tip 1 Diyabetli çocuklar ve aileleri festivale katıldı

TAKİP ET

AFYONKARAHİSAR Tip 1 Diyabetli çocuklar ve aileleri İzmir'de ikincisi düzenlenen festivale katıldı.

Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla 2. Geleneksel Öyküm Solak Diyabet Festivali düzenlendi.


Alsancak Tarihi Havagazi Fabrikası'nda yapılan festivale AFYONKARAHİSAR 'ın da aralarında bulunduğu 21 şehirden 350 diyabetli çocuk ve aileleri olarak 800 kişi katıldı.
 
Festival içeriğinde konser, kareoke, zumba yanı sıra, kurulan oyun parklarında oynayan, palyaçolarla gülüp eğlenen, yüz boyama, çuval ve ip yarışmalarına katılan çocuklar festival sonunda alandan son derece mutlu ve sürpriz hediyelerle uğurlandılar.
 
"Tip 1 diyabet hiç bir şeye engel değil"
 
Türkiye'nin 21 şehrinde 350 diyabetli çocuğun bir araya geldiğini aktaran Dr. Diyetisten Nesil Gören Atalay, "Öyküm Solak adını verdik çünkü Öyküm 26 yıl Tip 1 diyabetliydi ve diyabet koçuydu, kendisini de çocuklara adamıştı." dedi.
 
Hem çocuklara hem de anne babalara doğru insülin kullanımı ve doğru karbonhidrat sayımını anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Atalay, "Onlara karbonhidrat sayımını anlatmaya çalışıyoruz. Karbonhidratı sayılmış insülin dozu ayarlanmış yiyecekler veriyoruz. Bir ana 2 ara öğün yemeğimiz var. Önemli olan karbonhidrat sayabilmek. Bunun karşılığında insülin yapabilmek. O zaman diyabet hiç bir şeye engel değil. Zaten sloganlarımızdan biri de 'Tip 1 diyabet hiç bir şeye engel değil." diye hitap etti diyabetlilere... 
 
Festival alanındaki dilek ağacına ise minik mavi kalpler en güzel dileklerini yazdılar.Festivale katılmak için ailesiyle Afyonkarahisar'dan giden Elif Omak da, "Kardeşim diyabetli, Kardeşimin parmaklarının delinmesini istemiyorum bunun için pompa kullanılmasını istiyorum. Bunun için dilekte bulundum." dedi.
 
Afyonkarahisar diyabetlileri ve aileleri bu yolculukta emeği geçenlere teşekkür ederken Sayın Belediye Başkanımız BURHANETTİN ÇOBAN' a da desteklerinden dolayı özellikle şükranlarını ilettiler. 
 
HABER VE RESİM : SEVGİ AYDIN