Afyonkarahisar'ın 4 İlçesi deprem tehdidi altında!

TAKİP ET

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Deprem Danışma Kurulu Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyelerinden Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Afyonkarahisar’ın 4 ilçesinin de deprem tehdidi altında olduğunu açıkladı. Tüysüz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun başkanı olduğu TBMM Deprem Araştırma Konseyi’nde JMO tarafından hazırlanan deprem raporunun detaylarını paylaştı.

TMMOB’a bağlı JMO Deprem Danışma Kurulu, Afyonkarahisar’ın Çay, Dinar, Kızılören ve Sandıklı ilçelerinin deprem açısından riskli alanlar olduğuna dikkat çekti. Kurul, bu iller için acil olarak önlem alınması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Tüysüz, rapor hakkında yaptığı açıklamada, raporun belediye başkanlıklarına, valiliklere, ilgili bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğini ancak hiçbir kurumdan dönüş almadıklarını söyledi.

Jeolog Prof. Dr. Tüysüz, rapor hakkında yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’ın 4 ilçesindeki riskli duruma dikkat çekti. Tüysüz, raporun hazırlanmasına katkıda bulunan uzmanların oluşturduğu bir kurul olduğunu ve raporun önemine değindi. Ancak, rapora hiçbir kurumdan dönüş olmamasının, depreme karşı duyarsızlığın açık ve net göstergesi olduğunu söyledi.

Tüysüz, Afyonkarahisar’ın yanı sıra 18 il için de deprem uyarısı yapıldığını söyledi. Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Kocaeli, Tokat, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Konya, Hatay, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa ve Hakkari’nin de deprem tehdidi altında olduğunu belirtti.

afyon deprem afyon deprem haritası afyon deprem bölgesi mi afyon depremleri afyon deprem riski