Afyonkarahisar'da Kurban Bayramı Tatiliyle Trafik Yoğunluğu
Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla Afyonkarahisar'da trafik yoğunluğu oluştu.
Son 24 saatte Afyonkarahisar'dan geçen araç sayısı 150 bin olarak kaydedildi. Bu durum, Antalya, İzmir, Konya gibi illere gitmek isteyenlerin Afyonkarahisar üzerinden seyahat etmelerinden kaynaklanmaktadır. Afyonkarahisar, Türkiye'nin birçok ilini birbirine bağlayan bir konumda bulunması nedeniyle bayram tatili için yola çıkanlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.
Trafikte aksaklık yaşanmaması için, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürmektedir. Bayram süresince Afyonkarahisar'da 52 ekip ve 103 personel görev yapacak ve trafik düzenini sağlamak için önlemler alacaklardır. Bu ekipler, trafik akışını düzenlemek, gerektiğinde yol yardımı yapmak ve güvenliği sağlamak gibi görevleri yerine getireceklerdir.
Tatil süresince trafik yoğunluğunun azaltılması için sürücülerin trafik kurallarına uymaları ve dikkatli olmaları önemlidir. Ayrıca, seyahat etmek isteyenlerin mümkünse yoğun saatlerden kaçınmaları ve alternatif güzergahları tercih etmeleri de trafik akışını rahatlatabilir.