Afyonkarahisar'da emlak vergisi nasıl ödenir?

TAKİP ET

Emlak vergisi, konut, arsa, yazlık ve arazi sahipleri tarafından her yıl iki taksitle ödenmektedir. 2023 yılı için ilk taksit ödemesi bugün sona erecektir. Ödemeler gün sonuna kadar yapılabilir. İkinci taksit ise 30 Kasım'a kadar ödenmelidir.

Emlak vergisi oranları, meskenler için büyükşehir belediyelerindeki meskenler için bina değerinin binde 2'si, diğer belediyelerdeki meskenler için de binde 1'i olarak uygulanmaktadır. Emlak vergisi süresi içinde ödenmezse aylık yüzde 2,5 gecikme cezası uygulanmaktadır.

2023 yılı için emlak vergisi değerleri, mükelleflerin bina, arsa ve arazilerinin geçen yıla göre yeniden değerleme oranının yarısı olan yüzde 61,465 oranında artmıştır. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetki kullanarak bu oranı yarıya indirmiştir.

Deprem bölgesinde ise 7440 sayılı Kanunla deprem bölgesinde mücbir sebep hali ilan edilen yerlerde, 6/2/2023 tarihinden önce tahakkuk eden ve yayım tarihi itibarıyla ödenmemiş olan vergi, katkı payı, vergi cezası, gecikme faizi ve gecikme zammı terkin edilmiştir. Bu kapsamda, emlak vergisi, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, çevre temizlik vergisi ve bu alacaklara ilişkin vergi cezası, gecikme faizi ve gecikme zammı da terkin edilecektir.

AFYONKARAHİSAR'DA EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Afyonkarahisar'da emlak vergisinin 1. taksidi Afyonkarahisar Belediyesine ait internet sitesi üzerinden üyelikle giriş yapılarak yada E-Devlet seçeneği ile giriş yapılarak borç bilgeleri sorgulanabilir ve kredi kartıyla ödeme yapılabilir

Ayrıca Afyonkarahisar Belediyesinde bulunan veznelerden yapılabilir.

Afyonkarahisar emlak vergisi afyon haberleri