Afyonkarahisar'da 17 Mayıs'ta planlı elektrik kesintisi uygulanacak
Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ, 17 Mayıs 2026 Pazar günü Afyonkarahisar Merkez, Sinanpaşa ve Şuhut'ta planlı kesinti yapılacak bölgeleri açıkladı. Kesintiler, şebeke tesis ve bakım-onarım çalışmaları kapsamında farklı saat aralıklarında uygulanacak.
Afyonkarahisar’da bakım çalışması nedeniyle enerji kesintisi yapılacak
Afyonkarahisar’da 17 Mayıs 2026 Pazar günü Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ tarafından yürütülecek şebeke tesis, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı mahalle, cadde ve sokaklara belirli saatlerde elektrik verilemeyecek.
Şirketin duyurusuna göre kesintiler Afyonkarahisar Merkez’in yanı sıra Sinanpaşa ilçesine bağlı Tınaztepe beldesinde ve Şuhut ilçesine bağlı Karlık Köyü’nde uygulanacak. Çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması halinde, enerji akışı açıklanan bitiş saati beklenmeden yeniden sağlanacak.
Afyonkarahisar Merkez’de kesinti 10.00 ile 15.00 arasında olacak
Afyonkarahisar Merkez’deki planlı kesinti 17 Mayıs 2026 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve saat 15.00’e kadar sürecek.
Kesintiden etkilenecek bölgeler ve sokaklar şöyle:
Merkez Hürriyet Mahallesi’nde Atatürk Cadde ile Geçit Sokak, Merkez Şahinler Mahallesi’nde Atatürk Cadde, Aydın Sokak, Elmas Sokak ve Sanayi Cadde, Merkez Zafer Mahallesi’nde ise Kıbrıs Cadde çalışma programı kapsamında yer aldı.
Bu adreslerdeki enerji kesintisi, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ekiplerinin şebeke tesis ve bakım-onarım faaliyetleri nedeniyle uygulanacak.
Sinanpaşa Tınaztepe’de iki ayrı kesinti programı açıklandı
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde 17 Mayıs 2026 tarihinde Tınaztepe beldesinin bazı bölgelerinde planlı kesinti yapılacak. Bu kesintilere ilişkin ilan tarihi 14 Mayıs 2026 olarak duyuruldu.
İlk program kapsamında elektrik kesintisi saat 10.00 ile 12.00 arasında uygulanacak.
Bu saat aralığında Tınaztepe Ambar Mahallesi’nde 210. Sokak, Atatürk Bulvar ve Şehit Mehmet Kocatepe Cadde; Tınaztepe Bahçelievler Mahallesi’nde Atatürk Bulvar; Tınaztepe Fatih Mahallesi’nde 502, 506, 507, 508, 509 ve 512. sokaklar ile Ali Çetinkaya Cadde, Hoca Ahmet Yasevi Cadde ve Mimar Sinan Cadde kesintiden etkilenecek.
Aynı programda Tınaztepe Saray Mahallesi’nde Dumlupınar Cadde ve Mimar Sinan Cadde; Tınaztepe Yeni Mahallesi’nde ise 101, 103, 104, 105, 108, 109 ve 110. sokaklar ile Atatürk 1 Cadde, Cumhuriyet Meydanı, Milli Egemenlik Cadde ve Şehit Mehmet Kocatepe Cadde yer alıyor.
Tınaztepe’de bazı adreslerde kesinti 14.00’e kadar sürecek
Sinanpaşa ilçesine bağlı Tınaztepe’de aynı gün ikinci bir kesinti programı daha uygulanacak. Bu kesinti 17 Mayıs 2026 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve saat 14.00’te sona erecek.
Bu kapsamda Tınaztepe Ambar Mahallesi’nde Atatürk Bulvar ile Tınaztepe Bahçelievler Mahallesi’nde Atatürk Bulvar üzerinde enerji kesintisi yapılacak.
Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ, bu çalışmanın da şebeke tesis, bakım ve onarım faaliyetleri kapsamında gerçekleştirileceğini bildirdi.
Şuhut Karlık Köyü’nde kesinti 09.00’da başlayacak
Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde uygulanacak kesinti ise 17 Mayıs 2026 tarihinde saat 09.00 ile 16.00 arasında yapılacak. Bu kesintiye ilişkin ilan tarihi 12 Mayıs 2026 olarak açıklandı.
Şuhut ilçesine bağlı Karlık Köyü’nde, Karlık Köyü Küme Evler bölgesine çalışma süresince elektrik verilemeyecek.
Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ tarafından yapılan bilgilendirmede, ekiplerin planlı çalışmayı erken tamamlaması durumunda elektrik hizmetinin belirtilen bitiş saatinden önce yeniden başlatılacağı kaydedildi.