AFYON Nakliyeciler Sitesine girmeyen Tırlar

TAKİP ET

Kamyon Garajı ve Nakliyeciler (AFNAK) Sitesi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Koru, site çevresini otopark haline getiren TIR ve kamyonlar sürücülerinin, hem çevre kirliliğine hem de trafik kazalarına neden olabileceğini iddia ederek, yetkililerden bu olumsuz duruma çözüm üretmelerini istedi.

40 bin metrekarelik araziye kurulan ve içerisinde her türlü hizmetin sunulduğu kamyon garajına girmek istemeyen kamyon ve tır sürücüleri araçlarını yol kenarına park ederek adeta kazaya davetiye çıkarıyor. Giriş ücretin günlüğü sadece 9 TL olan kamyon garajı ve nakliyeciler sitesinde yıkamacı, kahvehane, restoran ve daha birçok alanda esnaf hizmet veriyor. Yüzde 80 kamyoncu esnafının kullandığı garajı, kullanmayan diğer şoförlere tepki gösteren Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Koru, kurallara uymayan bu şoförlerin uyanıklık yaptığını belirtti.

 

Garajda şoför esnafına yönelik her türlü hizmetin olduğunu vurgulayan Koru, şoförlerin uyanıklık ederek araçlarını dışarıya park ettiğine dikkat çekti. Koru, “Yaklaşık 14 yıldır bu sektörde hizmet vermekteyiz. Sitemizde 40 bin metrekare alan üzerine kurulu yaklaşık 55 esnafımız burada hizmet veriyor. Esnafımızın çoğunluğu nakliyeci esnafından oluşmaktadır. Kamyon garajımızda şoförlerimizin daha güvenli şekilde konaklamalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Garajımızda 70 güvenlik kamerasıyla 7-24 gözleniyor ayrıca özel güvenliğimizle de şoförlerimize güvenli bir ortam sunuyoruz” dedi.

 

Kamyon Garajının etrafına gelişi güzel park eden birçok şoförün olduğunu aktaran Koru, bu konuda yetkilerden destek istedi. Belediye yetkilerine seslenen Koru, yaşanan sıkıntıları şöyle dile getirerek;  “Kamyon garajımızın etrafına bazı şoförler tır ve kamyonlarını park ediyor. Bu durum hem görüntü kirliliğine hem de kazaya sebebiyet veriyor. Biz bu park eden şoförlere park etmemesi için belediyemize başvurumuzu yaptık. Fakat kısmi olarak bir çalışma yapıldı. Şuan ki kamyon garajımızın önündeki yolda genişleme çalışması yapıldığından dolayı ve orada levha çalışması olmadığın için araçlar oralara gelişi güzel park ediliyor. Bu araçlar çevre kirliliği yapmakta. Biz belediyemizden biran önce bu yol üzerinde levha çalışması yapmasını istiyoruz. Burada çift yönlü yol boyunca araç parkının yasak hale getirilmesini istiyoruz. Bunun yapılması lazım çünkü dışarıda hırsızlık olayları yaşanabilir. Buraya gelen yabancı şoför ve kamyoncu esnafımızın zarar görmesini istemeyiz. Biz burada Türkiye genelinde en hesaplı işletme olarak hizmet veriyoruz. Dışarıya park eden şoför arkadaşlarımızdan rica ediyoruz ve lütfen araçlarını güvenli olan garajımıza park edin” dedi.