Afyon hava durumu: Şemsiyeler hazır mı?

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların ardından tüm vatandaşlar tarafından dört gözle beklenen yağmurların haberini sonunda verdi. Afyon'da da yağmur etkisini gösterecek. Uzmanlar şemsiye uyarısı yaptı.

Afyon Hava Durumu: Meteoroloji tarafından açıklamaya göre Sakarya, Zonguldak, Düzce, Samsun, Ordu ve Giresun'un batısında metrekareye 100 kilogram yağış bekleniyor. Yağışın şiddetli olması nedeniyle vatandaşlara "Önlem alın" uyarısı yapıldı

Türkiye son günlerde orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Bugün Antalya'dan gelen yağmur haberleri ile sevindik. Vatandaşlar yangını söndürmede etkili olması nedeniyle yağmuru sevinç çığlıkları atarak karşıladı. Türkiye'nin diğer bölgelerinde artan sıcaklıklar da vatandaşları iyice bunalttı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, uzun süredir beklenen yağmur haberini sonunda verdi. Ancak metrekareye 100 kilogram yağmurun düşmesi beklenen sağanaklar öncesi, "Mutlaka önlem alın" uyarısı yapıldı.
 
AFYON, MALATYA VE BİTLİS İÇİN YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji 5. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahmimlere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Afyonkarahisar, Malatya ve Bitlis çevreleri ile Van'ın doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den şiddetli yağmur uyarısı geldi!
Şemsiyeler hazırmı Afyon! 
Hava sıcaklığının batı ve doğu kesimlerde biraz artacağı, iç kesimlerde azalacağı, genellikle mevsim normalleri civarında , iç kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzeyli, yarın zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklenen yağmur dolayısıyla meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

EGE BÖLGESİ
Parçalı ve az bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bugün Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


AFYONKARAHİSAR 15°C, 28°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 24°C, 32°CAz bulutlu
KÜTAHYA 15°C, 27°C Parçalı yer yer çok bulutlu
MUĞLA 22°C, 35°C Az bulutlu

afyon hava durumu afyonda yağmur yağacakmı afyon hava durumu saatlik