Afyon'da okullarda öğrencilere geri dönüşüm eğitimi veriliyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında ilimizdeki okullarda öğrencilere geri dönüşüm eğitimi veriyor. Çevre koruma bilincinin ufak yaşlardan başlayarak oluşturulması anlayışıyla hareket eden Belediyemiz, şehrimizdeki okullarda çevre eğitimleri düzenliyor.

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimince yönetilen proje kapsamında öğrencilere atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konusu ile ilgili bilgi veriliyor.  Afyonkarahisar il merkezinde tespit edilen anaokulları, ilk, orta ve lise düzeyindeki 175 okulda  “sıfır atık ve geri dönüşüm” seminerleri düzenleniyor. Seminerlerde; atıkların tabiata verilen zararların anlatıldığı seminerlerde tabiata zararlı olan atıkların ayrı toplanması neticesinde hem çevre  kirliliğinin önlendiği hem de natural kaynakların korunduğu ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar aktarılıyor.

Okul eğitimleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayladığı uygulama kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi ve lisanslı Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisleri aracılığıyla yürütülüyor. Hem de eğitimler neticesinde ambalaj atıklarının ve atık pillerin çöpe ya da tabiata gelişigüzel atılmaması geri dönüşüm kutularına atılarak hem çevrenin  kirlenmesinin önlendiği hem de ekonomiye destek sağlandığı anlatılıyor.  

Aynı vakitte bitkisel atık yağların çöpe ve lavaboya dökülmemesi, tekstil atıklarının çöplerle karışık atılmaması, evlerimizde, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerektiği konusu ile ilgili de veriler veriliyor. Eğitimler, Nisan ayına kadar devam edecek

afyon geri dönüşüm atık