Afyon'da okçuluk bu binada yaşatılacak

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi, ata sporu olan okçuluğun yeni kuşaklara sevdirilmesi ve öğretilmesi amacı ile kolları sıvarken unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi yeniden hatırlatarak, değerlerine sahip çıkıyor.

Bu amaçla, mülkiyeti Devlet Demiryollarına ait, Afyon Şehir İstasyonu sahası içinde yer alan taşınmazı kiralayan Afyonkarahisar Belediyesi, Ata sporu olan okçuluğu bu binada yaşatacak.

Belediye Meclisi kararıyla Mülkiyeti TCDD' ye ait Çetinkaya Mahallesi, 1287 Ada, 4 Parsel üstünde kain Afyonşehir İstasyon Sahası içerisindeki açık ve kapalı alanları toplam 2.670,75 m2 lik taşınmaz "Ata Sporu Okçuluğun gelecek nesillere aktarılması ve Sporu teşvik" amacı ile 10 yıl süreyle belediyemizce kiralandı.

Meclis, bu hususta protokol, sözleşme, inşa, tamir ve tadilat vb. Konularda protokol/sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e yetki verdi.

Bu bağlamda; söz konusu binada okçuluk kursları ile, halkımızı hem alışılmış sporlarla tanışacağını hem de daha sağlıklı yaşam için spor imkanlarını çoğaltmayı planladıklarını dile getiren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Geleneksel sporları halkımızla buluşturmaya özen gösteriyoruz. Bu anlayış ile yeni bir imkan daha oluşturarak, ata sporumuz olan okçuluk kursunu Afyonkarahisar’da açacağız. Vatandaşlarımız burda okçulukla ilgili kurs alacaklar ve ata sporumuz olan okçuluğa farklı bir ilgi oluşacak. Bu binamız, alışılmış ve ata sporlarımızın yaşatılması, amatör spora katkı vermesi adına önemli bir çalışma olacak Destek veren tüm Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.