Afyon'da Gazeteciler Basın Bayramını Ayazini köyünde kutladı

TAKİP ET

Afyon'da Gazeteciler Basın Bayramını Ayazini köyünde kutladı... Afyonkarahisar'da 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve gazeteciler ortaklaşa organizasyonunda bir araya geldi.  

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi  ve Afyon Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensupları ve aileleri için 24 Temmuz 2021 günü (bugün) bir etkinlik düzenlendi.

SABAH SAAT 05:30’DA AFYON’DAN HAREKET EDİLDİ 

Gazeteciler sabah saat: 05.30’da Emre Gölü’ne hareket için Afyon Kent Meydanında toplandı. Basın mensupları 1 otobüs ve şahsi özel araçları ile Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde bulunan Emre Gölü’ne doğru hareket etti. 

VALİ GÖKMEN ÇİÇEK EMRE GÖLÜ’NE GAZETECİLERLE OTOBÜSLE GİTTİ

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek makam aracını bırakarak Emre Gölü’ne gazeteciler ile Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle gitti. Vali Çiçek yolculuk boyunca gazeteciler ile muhabbet etti. 

BAŞKAN ZEYBEK VE MİLLETVEKİLİ YURDUNUSEVEN’DE OTOBÜSÜ TERCİH ETTİ

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek gibi, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’de şehir merkezinin çıkış noktasında otobüse dahil oldular 

EMRE GÖLÜ’NDE SICAK BALON UÇUŞUNA HAVA ENGELİ

Etkinlik kapsamında gazeteciler için planlanan sıcak hava balon uçuşu rüzgarın olması ve hava koşullarının da el vermemesi sebebiyle yapılamadı. Sıcak balon uçuşunun yapılamaması nedeni ile Emre Gölü’nde Tekne Turu düzenledi. Gazeteciler gruplar halinde Emre Gölü’nde tekne gezisi yaptı. 

AYAZHAN’DA KAHVALTI YAPILDI

Emre Gölünde tekne gezisinin ardından Ayazini Köyüne geçilerek burada bulanan Ayazhan’da kahvaltı programı gerçekleştirildi. Kahvaltı sonrası Afyon Gazeteciler Cemiyeti tarafından meslektaşlara çeşitli hediyeler takdim edildi

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Gökmen Çiçek, 3 bin yıllık tarihe sahip Ayazini köyünde başlatılan çalışmaları gazetecilerle birlikte yerinde inceledi.

Vali Gökmen Çiçek’in talimatlarıyla Afyonkarahisar İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini Köyü’nde başlatılan 'Frigya Açık Hava Müzesi ve Karşılama Merkezi' ile 'Sokak Sağlıklaştırma' projelerinin tüm hızıyla devam ettiği ziyarette gözlemlendi. Frig Vadisi'nin kalbi olarak adlandırılan İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünde, devam eden projelerin tamamlanmasıyla yakın zamanda önemli bir turizm destinasyonu olması bekleniyor. Frigya'nın en önemli kaya yerleşimleri, oyma kaya mezarları, peribacaları, şapel, kilise ve Avdalaz Kalesi'nin bulunduğu Ayazini köyünde süren çalışmalara köy halkınında büyük destek verdiği görüldü

VALİ ÇİÇEK GAZETECİLER İLE GEZDİ 

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı  nedeniyle Afyon’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Gökmen Çiçek, gazetecilerle bölgeye giderek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Gazetecilerle ile birlikte köyün girişinde başlatılan gezi de 'Karşılama Merkezi'nde süren çalışmalar incelendi. Daha sonra oyma kaya mezarları, peribacaları, şapel, kilise gibi tarihi yapıtlar incelendi. Vali Çiçek ile beraberindekiler bölgede süren çalışmalara destek veren köy halkıyla da görüştü.

Öte yandan gerçekleştirilen geziye Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcıları , Belediye Başkan Yardımcısı, daire müdürleri ve gazeteciler katıldı.

Haber : Afyon Kent Haber









24 temmuz gazeteciler ve basın bayramı 24 temmuz gazeteciler günü 24 temmuz gazeteciler ve basın bayramı mesajı 24 temmuz gazeteciler bayramı afyon gazeteciler afyon haber ayazini köyü emre gölü