ABD Merkez Bankası FED'in Faiz Kararı Bekleniyor: Piyasalar Neleri Bekliyor?

TAKİP ET

Bugün, altın ve küresel piyasalar için haftanın en kritik günlerinden biri olarak işaretleniyor.

ABD tarafında Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faiz kararı bekleniyor. Kararın açıklanacağı saat Türkiye saatiyle 21:00'da olacak. Genel beklenti, faiz oranlarında herhangi bir değişiklik olmayacağı yönünde, ancak piyasalar karar metninde ve sonrasında yapılacak basın toplantısında faiz indirimine ilişkin ipuçlarını arayacak.

Son ekonomik verilere göre, ABD'de enflasyon beklentilerin biraz üzerinde gerçekleşti. Bu durum, piyasalarda ilk faiz indiriminin yaz aylarında olabileceği yönündeki genel beklentiyi güçlendiriyor. Kararın ardından, FED Başkanı Jerome Powell, Türkiye saatiyle 21:30'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Karar ve toplantı, küresel piyasalarda ciddi hareketlenmelere neden olabilir.

Haftaya 2154 dolar seviyelerinden başlayan ons altın, üçüncü işlem gününe de benzer seviyelerde başladı. XAUUSD grafiğini teknik olarak analiz edecek olursak, 2175 ve 2195 seviyelerinin direnç noktaları olduğunu; 2145, 2130 ve 2115 seviyelerinin ise destek noktaları olarak izlenebileceğini söyleyebiliriz.