5 zincir marketle alakalı flaş bir karar alındı

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı aracılığıyla 5 büyük zincir markette fahiş fiyata karşı müfettiş görevlendirildi.

Bakanlık, yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının belirlenmesi amacıyla müfettiş görevlendirme kararı aldı.

Bakanlıktan uygulanan açıklamada, son dönemde, asli besin ve gereksinim maddelerinde fahiş fiyat artışları olduğuna dair vatandaş aracılığıyla bakanlığa iletilen müracaat ve şikayetlerin öneme alındığı anımsatıldı. 81 ilde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığına ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne aykırılıkların olup olmadığına dair denetimlerin sürdürüldüğü belirtilerek, bunlar kaydedildi:

Bununla birlikte, bütün ülke sathında etkinlik gösteren ve en süregelen şube ağına sahip olan 5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş bir yelpazedeki üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının belirlenmesi amacıyla Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’un talimatlarıyla Ticaret Müfettişleri görevlendirilmiştir. Bakanlık olarak, serbest rekabete ve pazar koşullarına aykırı hareket ederek tüketicilerin mağduriyetine neden  olanlarla mücadelemizi sürdürmekte ve bu hususta yasal çerçevede her türlü tedbiri almakta kararlıyız.