31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

TAKİP ET

Bugün 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ve Dünya Sağlık Örgütü, sigara tüketimine dikkat çekmek, tütün kullanımının olumsuz s...

Bugün 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ve Dünya Sağlık Örgütü, sigara tüketimine dikkat çekmek, tütün kullanımının olumsuz sağlık etkilerine karşı etkili politikalar uygulamak ve toplum bilincini arttırmak için çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sigara, ciddi bir bağımlılık ve önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik yönden olumsuz sonuçlara yol açıyor. Sigara kullanımı akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açarken, sigara dumanını soluyan diğer kişilerde de aynı hastalıklar görülebiliyor. Sigara kullanımının önlenmesi amacıyla bireysel ve toplumsal önlemler alınması gerekiyor.

Dünya genelinde milyardan fazla insan sigara kullanıyor ve her yıl milyonlarca kişi sigaraya bağlı sebeplerden hayatını kaybediyor. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü, halkın sigara kullanımının olumsuz etkileri konusunda bilgilendirilmesine katkı sağlayacak bir özel gündür. Müdürlük, İl Emniyet Müdürlüğü ve Uşak Belediye Başkanlığı ekiplerinin katılımları ile oluşturulan İl Tütün Kontrol Kurulu, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun kapsamında eşzamanlı sigara denetimleri yaparak görev ve sorumluluklarını yerine getiriyor. Ülkemiz, sigarayla mücadele konusuna mevzuat ve kurumsal bazda destek veren nadir ülkeler arasında yer alıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü, tütün ve tütün ürünleri ile mücadelede halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla faaliyet gösteriyor. Güçlü bir iradeyle sigara alışkanlığından vazgeçmek mümkün ve sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Sigarayı bırakmak isteyenler, Sağlıklı Hayat merkezindeki Sigara Bıraktırma Polikliniği'nde muayene olabilirler. Tüm vatandaşlarımızı 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü vesilesi ile sigaradan uzak durmaya, sağlıklı yaşam için tütün ürünlerinden uzak durmaya ve sağlıklı beslenmeye davet ediyoruz.

Uşak İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet AKDAĞ, tüm vatandaşlara sağlıklı bir yaşam için sigaradan uzak durmaları çağrısında bulunuyor.