2 doz BioNTech aşısı olanlar dikkat!

TAKİP ET

Tüm dünyada koronavirüsle mücadele kapsamında aşı programı devam ediyor. Fakat aşı olmayı reddeden şahıslar de var.

Türkiye’de de aşılama sürerken, İngiltere’de bir inceleme yapıldı. Yapılan inceleme neticesinde 2 doz BioNTech aşısı olanların Delta varyantını daha az bulaştırdığı meydana çıktı.

Koronavirüsle mücadele devam eder iken meydana çıkan Delta varyantı paniğe niçin oldu. Aşıların Delta varyantına karşı etkili olup olmadığı merak ediliyor. İngiltere’de aşılarla alakalı bir inceleme yapıldı. Yapılan bir inceleme tam aşılanma yapılmasının hastalığın toplum genelindeki etkisini azalttığına dair çok net bilgiler meydana koydu.

DELTA VARYANTINI YARI YARIYA AZALTTI
Çarşamba günü yayınlanan ve Birleşik Krallık’ta 98.000 insanın katıldığı incelemede iki doz corona virüsü aşısı olmanın Delta varyantını yarı yarıya azalttığını ve semptom gösteren Covid-19 vakalarına karşı da yüzde 60 oranında etkili bulunduğunu meydana koydu.
 
Son dönemde dünyanın çoğu üklesinde sunulan ve ilk olarak Hindistan’da görülen Delta varyantı ile alakalı açıklama yapan Imperial College’da uygulanan incelemeyı yürüten Paul Elliott, “Aşı, Delta varyantına karşı halen yüksek oranda etkili” açıklamasını yaptı.

Daha evvelce uygulanan incelemelerde aşının yüzde 90 oranında etkili bulunduğu belirtilmişti. Fakat İngiltere’deki incelemeye katılanlardan corona testi pozitif çıkanların yüzde 40’ının semptom göstermeyen vakalardan oluştuğu ve diğerlerinin de hafif semptomlar gösterdiği belirtildi.

Nisan 2020’den beri elde edilen bilgilerin kullanıldığı incelemelerde, belirli dönemlerde herhangi numuneler alınıyor. Araştırmayı yürüten isimlerden olan Steven Riley, “Son aldığımız örneklerde Delta varyantı vakaların yüzde 100’ünü oluşturuyordu” dedi.

biontech biontech aşısı biontech yan etkileri biontech aşısı yan etkileri biontech ekşi