Zeytinburnu Belediyesi Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

TAKİP ET

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi, Kitap Okuma Yarışması'nın 17.'sini gerçekleştirdi ve ödül töreni...

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi, Kitap Okuma Yarışması'nın 17.'sini gerçekleştirdi ve ödül töreni Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve yarışmaya katılan öğrencilerin aileleri katıldı.

TBMM Başkanı Şentop, törende kitap okumanın bir hobi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, bu dönemde birçok hususun kitap okumayı engellediğini ifade etti. Şentop, hızlı bir yaşamın yaşandığı dönemde okumanın önemine vurgu yaparak, okumanın bir metni anlamak ve onu değerlendirmek için önemli bir husus olduğunu belirtti. Ayrıca Şentop, okumayı terk eden insanların zihni melekelerinin azalacağını ifade ederek, kitap okumanın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise ödül töreninde yarışmaya katılan öğrencileri ve yetişkinleri tebrik ederek, Bilgi Evleri'nin en güzel çalışmalarından biri olan Okuma Yarışması'nın ödül törenini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Arısoy, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okuma sevgisi olan bireyleri topluma kazandırmak amacıyla yarışmanın düzenlendiğini ve daha uzun yıllar sürdürmek istediklerini söyledi.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı edinmeleri için katkı sağlamak ve okuma sevgisi olan bireyleri topluma kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın birincilerine 10 bin, ikincilerine 8 bin, üçüncülerine 6 bin, dördüncülerine 4 bin, beşincilerine 3 bin lira para ödülü verilirken, altıncıdan onuncuya kadar olan öğrencilere de 2 bin lira para ödülü verildi.