Zeybek, sportif faaliyetlere hız vereceğiz

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in katılımlarıyla 2021 senesi içerisinde yapılacak sportif faaliyetlerinin anlatıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Spor Turizmin Geleceğidir sloganıyla düzenlenen toplantıya Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, Zafer Bölgesi Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Gümüşhan ve ECC Tur Genel Müdürü Ercan Gündoğdu katıldı.

SPORTİF FAALİYETLERE HIZ VERECEĞİZ
Pandemi kuralları kapsamında 2021 senesi içersinde şehrimizde düzenlenecek sportif faaliyetlere sürat vereceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın bulundurduğu zenginliklerle yılnin 12 ayında değişik turizm kollarında hizmet verebilecek zenginlikte olduğunu işaret etti.

Bu turizm kollarından en önemlisinin “Spor Turizmi olduğunu ifade eden Belediye Başkan Mehmet Zeybek, “Yıl ortamında Dünya Motokros Şampiyonası, Gençler Avrupa Motokros Şampiyonası,  Avrupa Akrobasi Kupası’nın yanı sıra off road vasıtalarıyla “4x4 Afyon Gezi” düzenleyeceğiz. Yine Bahar aylarından başlamak üzere bütün motosiklet kullanıcılarıyla birlikte atv ve utv tutkunlarını şehrimizde ağırlayacağız.” dedi.

FEDERASYON BAŞKANLARI AFYONKARAHİSAR’DA BULUŞACAK
Tarihi Ayazini Örenyeri’nde oluşturulacak rotalarla bisiklet ve tabiat meraklılarını da esrarengiz kent Afyonkarahisarla buluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Başkanımız;”Afyon Motor Sporları Merkezi’nde oluşturacağımız Uluslararası Kamp ve Karavan Merkezimiz termal su sarfedilen dünyada ilk Kamp ve Karavan Merkezi olacak. Türkiye Motosiklet Federasyon’u ülke genelinden 72 kulüp temsilcisi ve kurullarının katılacağı 2021 İstişare Toplantısı’nı ilk kez şehrimizde yapacak. Afyonkarahisar’ı spor turizminde hak ettiği yere getirmek amacıyla elimizden gelenin çoğunu yapmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile başka spor federasyonlarımızı kongre/toplantı organizasyonlarında ciddi altyapıya sahip Afyonkarahisar’a çağrı ediyoruz.” dedi.

MAYIS AYINDA START VERECEĞİZ
Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, ise bütün organizasyonları Mayıs ayı itibariyle başlatmayı amaçladıklarını söyledi. 2021 senesi amacıyla yapılacak aktiviteler ile alakalı bilgi veren Nedim Akülke Günümüz toplantımızın en büyük hedefi inşallah büyük tedbirlerle dünyada süratle ilerleyen aşılama ve Türkiye’nin aşı başarısı ile inanıyoruz ki Covid salgınını Mayıs ayında tamamiyle bertaraf edip umuyoruz.  Bizde federasyon olarak normalleşmenin ilk adımlarını atacağız. Bütün organizasyonlarımızı Mayıs ayı itibariyle başlatmış olacağız. Bugün burada olmamızın en büyük amaçlarından birisi “spor turizmin geleceğidir” başlığı altında 2021 yılsinde Afyonkarahisar da hangi uygulamaları yapacağız, amaçlarımız nelerdir onları ifade edeceğiz. Burada evvelce Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e başta olmaz üzere Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e çok teşekkür ediyoruz. Hem de Ali Gümüşhan’a Ercan Gündoğdu beye teşekkür ediyoruz katıldıkları amacıyla. İnşallah hayırlı bir yıl olur bizler amacıyla” dedi.

SPOR TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAĞIZ
Hafta sonu düzenlenecek olan aktivitele alakalı de bilgi veren Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke; “Burada bizlere ev sahipliği yapan 2021 sportif aktivite başlangıcında Türkiye de ki offrood kulüplerinin iki günlük bir Afyonkarahisar gezisi olacak. Bu iki günlük gezide Ayazini Örenyeri, Frigyayı hem de Afyonun natural ve tarihi güzelliklerini tanıtacağız.  Offrood etkinliğimize aşağı yukarı olarak 4x4 olan 30 vasıta katılacak. Bu organizasyon kapsamında bütün masrafları karşılayan ve sponsor olan ECC Tura teşekkür ediyoruz. Esasında ECC Turla birlikte Dernek Başkanı Ali Gümüşhan’a ve İkbal Grubu geldiğimiz günden beri bizlere çok destek veriyor. Bence Afyon bundan sonra çok değişik bir yere gidecek turizm bölümünde zira belli destinasyonlar oluşacak bilhassa spor turizm geleceğidir sloganı Afyonkarahisar ile bütünleşecek ve ileride de spor turizminin başkenti olmaya aday olacağız.” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ
Zafer Bölgesi Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Gümüşhan ise Afyonkarahisar’ın tanıtımı her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Afyonkarahisar’ın pandemiye karşın 2020 senesi yara almadan geçirdiğini dile getiren ifade eden Ali Gümüşhan, bu hususta devletimizin, Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in desteğini her vakit yanlarında hissettiklerini ifade etti. Spor turizmi yönünden 2021 yılsinden çok ümitli olduklarını dile getiren Başkanı Ali Gümüşhan “Afyonkarahisarın tanıtımı adına büyük çalışmalar yapılıyor. Spor turizminin yanında, termal turizmi, tabiat turizmi ile Afyonkarahisar tam bir destinasyon dedi.  ECC Tur Genel Müdürü Ercan Gündoğdu ise Afyonkarahisar’ın tanıtımı adına her türlü desteği vereceklerini ifade etti.