Zeybek, Manevi geceler kardeşliğin gelişmesine büyük katkı sağlar

TAKİP ET

Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Miraç Kandili sebebiyle bir mesaj yayınladı. Zeybek mesajında manevi gecelerin insanlar arası arkadaşlık ve kardeşliğin gelişmesinde büyük katkısı olduğunu söyledi.

Kandil gecelerinin, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğuna ilgi çeken Başkan Mehmet Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi “Üç aylar amacıylade idrak edeceğimiz kutsal gecelerden olan Miraç Kandili’ne erişmenin huzuru ve sevincini hep eş güdümlü yaşıyoruz.Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.v.)´in, Yüce Allah´ın sayısız kudreti ile bir gecede, evvelce Mescid-i Aksa´ya getirilip sonrasında da Sidretü´l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, yalnızca gerçek imanla anlaşılabilecek büyük bir mucizedir.

Ülkemizin geleceği amacıyla manevi değerlerin muhafazası büyük ehemmiyet taşımaktadır. Miraç gecesinde insanoğlu, kendi iç aleminde yaptığı yolculukla nefsini kötülüklerden arındırarak Allah’a yönelme konusu ile ilgili mühim bir ismim atmaktadır. Emrolunduğu gibi dosdoğru bir hayat prensibi ile hayatına yön veren, etrafında kimsesiz ve yoksul kimselerin yardımına koşan, Allah’ın rızasına ideal olarak Ülkesi ve milleti amacıyla yararlı işlerin yapılmasına katkıda tespit edilen insanlar, dayanıklı toplumların en büyük yapıtaşlarıdır.

Gecesi ve gündüzü fazilet bakımından en yüksek olan bu vakit dilimlerinin bizleri Yüce Yaradan’a daha da yaklaştırmasını niyaz ediyor, Afyonkarahisar’lı hemşerilerimin ve bütün İslâm âleminin Miraç Kandili’ni kutlama ediyorum" dedi