Zelin, Şırnak Cizre'de Nehirde Kaybolduktan Sonra Suriye'de Bulundu

TAKİP ET

Cizre ilçesinde 27 Kasım tarihinde meydana gelen trajik olayın ardından, 14 yaşındaki Zelin Çalış'ın cansız bedeni Suriye'de Hane köyü civarında bulundu. Zelin Çalış ve kardeşi Zelal, Dicle Nehri'ne atladıktan sonra akıntıya kapılmış, Zelal Çalış balıkçılar tarafından kurtarılmıştı. Ancak Zelin, nehirde kaybolmuştu.

Olayın Gelişimi

27 Kasım tarihinde Cizre ilçesinde meydana gelen olayda, Zelin Çalış ve kardeşi Zelal, Dicle Nehri'ne atladı. Ancak akıntıya kapılan Zelin, suda kaybolurken, kardeşi Zelal balıkçılar tarafından kurtarılmıştı. Olayın ardından Cizre Belediyesi dalgıç ekibi, Van Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği, Diyarbakır ve Şırnak AFAD ekipleri ile Van AFAD ekibi ve kurbağa adamlardan oluşan dört ayrı ekip, su altında, su yüzeyinde ve havadan drone desteği ile genç kızı bulmak için koordineli bir şekilde çalışmalara başladı.

Arama Kurtarma Çalışmaları

Dört ayrı ekip, dört ayrı botla Irak sınırına kadar olan bölgede 27 Kasım'dan bu yana yoğun bir şekilde arama kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Ancak 10 gün boyunca devam eden çabalar sonuçsuz kaldı ve genç kızın cansız bedeni Suriye'de Hane köyü civarında köylüler tarafından bulundu.

Cenaze ve Son Durum

Köylülerin haber vermesi üzerine, AFAD ekipleri, kızın cenazesini almak üzere Hane köyüne doğru hareket etti. Bu trajik olayın ardından 10 gündür devam eden arama kurtarma çalışmaları da sona erdi. Ancak olayla ilgili incelemelerin devam ettiği belirtildi.