Zafer Teknopark Alanı Afyon Organize Sanayi Bölgesine kurulacak

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir üniversite-sanayi iş birliği ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğünü ve AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okullarını ziyaret etti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın OSB ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Mutluer, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Ulvi AkOsmanoğlu ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir yer aldı.

Yapılan ziyarette Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile duyurulan Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi bünyesinde, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Ek kısmı ve bu alana yapılması plan edilen Teknopark binası ile alakalı değerlendirmeler yapılırken, sürecin en kısa sürede başlatılması kararı alındığı belirtildi.

Ziyarette, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilerek güçlendirilmesi başta olmak üzere, kurumsal ilişkilerin daha iyi noktalara ulaştırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Karakaş, OSB ziyaretinin sonrasında Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ile bir arada AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okullarını ziyaret etti.

ARTUK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, Palalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı İsmail Palalı, Okul Müdürü İbrahim Çakal ve Genel Koordinatör Bülent Kılıç da ziyarette yer aldı.

Gerçekleşen ziyarette üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi konularının yanı sıra, eğitim ve öğretim bölümünde yaşanılan ilerlemeler ile alakalı görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Karakaş, AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okullarının atölye ve sınıflarını gezerek, uygulanan çalışmalar ile alakalı bilgi aldı.

Sektörden oluşacak Danışma Kurulu oluşturulacak