Yüzbinlerce Taverna Müzik hayranı bu sayfayı takip ediyor !

TAKİP ET

Sosyal medyada 2010 yılında Taner Mete tarafından kurulan Taverna ve Romantik Müzik sayfası Taverna Müziğini yaşatmaya devam ediyor. Yüz binlerce Taverna sever bu sayfayı takip ediyor 

Sosyal medyada 2010 yılında Taner Mete tarafından kurulan Taverna ve Romantik Müzik sayfası Taverna Müziğini yaşatmaya devam ediyor. Yüz binlerce Taverna sever bu sayfayı takip ediyor 

Taverna ilk defa 1974 yılında Ferdi Özbeğen’in başlattığı ve maliyeti beş veya altı kişilik bir müzik grubuna göre daha az olduğu için mekân sahipleri tarafından tercih edilmiş ve tavernaların müzik alanındaki yeni temsilcisi olmayı başarmıştır. Ferdi Özbeğen’in başlattığı bu akım, zamanla kendisini takip eden çağdaşları ve sonraki kuşak icracıları tarafından da benimsenmiş, hatta piyano çalmayan müzisyenler de bu akımı benimseyerek yaygınlaşan dinleyici ve alıcı kitlesiyle popüler müzik endüstrisinde önemli bir yer edinmiştir.Daha sonraki yıllarda ud ile Çoşkun Sabah veya elektro gitar ile Cengiz Coşkuner ön plana çıkmıştır.

Taverna Müziğinin önemli temsilcileri arasında Ümit Besen, Arif Susam, Nejat Alp, Metin Kaya, Atilla Kaya, Cengiz Kurtoğlu, Cengiz Coşkuner ve Coşkun Sabah gibi birçok isim sayılabilir Tabikide taverna müziği kategorisinde ismi geçen kadın solistler de yok değildir. Bayan Taverna sanatçıları olarak da Vijdan Arıkan, Gönül Tansel, Canan Sabah ve Fersah Taşkın gibi kadın solistler taverna müziği kategorisinde değerlendirilmiştir. Taverna sektöründe erkek sanatçıların daha fazla olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Zamanla birçok isim çıkmıştı Taverna piyasasında. Tavernaya gidebilenler kurtlarını Tarabya’da dizi dizi sıralanan tavernalarda dökerken, gidemeyenler ise arka arkaya piyasaya çıkan taverna kasetlerini alıp dinliyordu.

Taverna müziğinin en etkili olduğu yıllarda “Dostlar Tavernası” diye seri kasetler ardı ardına çıkıyordu. Taverna müziğinin önde gelen isimleri bir arada çalıyor, söylüyordu. Şantörlerin şarkı sözleri arasında, “cis tak” ritm eşliğinde söylediği “Ooo, kimleri görüyorum” şeklindeki sözler, dinleyenlerde bir samimiyet havası oluşturuyordu. Bu söz o kadar popüler olmuştu ki, artık insanlar birbirlerini sokakta gördüğünde “cis tak cis tak, kimleri görüyorum” diye takılıyordu.

Ancak gün geçtikçe birbirinden değerli sanatçılarımızın çoğu malesef unutulmaya başladı. Günümüzde Cengiz Kurtoğlu, Ümit Besen. Arif Susam gibi sanatçıların hâricinde birçok sanatçımızın adı malesef duyulmamaya yüz tuttu. O yıllarda Cengiz Kurtoğlu dinleyenler, artık orta yaşı çoktan geçti. O zamanın gençleri araçlarında yüksek sesle dinlenen “Liselim”, “Dualarımla onunla”, “Senin dostluğunu kabul edemem” gibi şarkılar bunlardan bazılarıydı. 

POP DÖNEMİ BAŞLADI 

Aşkın Nur Yengi ile başlayan pop müzik dönemi ile taverna müziği de unutulmaya başlamıştı bile. Tarabya’dan Etiler’e çıkan gece kulüplerinde başlayan “eller havaya” sloganı ile yeni bir dönemin perdesi açıldı.

TAVERNA MÜZİĞİNİN UNUTULMAMASI İÇİN SOSYAL MEDYADA SAYFA KURDULAR

Taverna Müziği bir tutkudur, aşktır. 2010 yılında Taner Mete tarafından Taverna ve Romantik Müzik sayfası kuruldu. Sayfa her geçen gün her kesimin dikkatini çekiyor ve çok beğenilerek takip ediliyor. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Taverna ve Romantik Müzik Facebook sayfası 233 bin kişi tarafından beğenildi.

BU SAYFADA BİRLİK VE BERABERLİK VAR 
Sayfa kurucusu Taner Bey kendi gibi güzel arkadaşlarını bu sayfaya dahil etti ve sayfa yöneticilik görevini Taverna Müziğe gönül vermiş arkadaşları ile paylaştı. Sayfa yöneticileri Şener, Onur, Seyit ve Almanya'dan Özlem Hanım sayfanın büyümesine büyük bir katkı sağladıkları unutulmamalıdır. Yöneticiler gün içerisinde Taverna Müziğin unutulmaz sanatçıların şarkılarını ve videolarını paylaşıyor , yüzbinlerce kişiye unutulmaz Taverna keyfi yaşatıyorlar. Özellikle Taner Mete'nin akşam saatlerinde Canlı olarak yaptığı Tavena Rüzgarı proğramı büyük bir ilgi görüyor.

Bizlerde Afyon kent Haber ailesi olarak Taverna Müziğini yaşattıkları için tüm sayfa yöneticilerine teşekkür ediyoruz. 

SAYFAYI TAKİP ETMEK İÇİN : https://www.facebook.com/tavernacilar/