Yunanistan: İtfaiye uçağı göndermeye hazırız

TAKİP ET

Türkiye'deki yangın felaketini yakından izleyen ülkelerin arasında tespit edilen Yunanistan, Türkiye'ye itfaiye uçağı göndermeye hazır olduklarını, fakat buna olumlu bir cevap alamadıklarını belirtti.

BBC'de Stelyo Berbarikis'in Atina'dan aktardığı habere göre, Türkiye'den diğer bir yardım isteği gelirse de Yunanistan'ın göndermeye hazır bulunduğu belirtilirken, Türkiye'den Yunanistan'a teşekkür dışında olumlu bir cevap gelmediği belirtildi.


Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'deki yangınların yayıldığı 29 Temmuz'da "Türk dostum Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu telefonla aradım, kendi seçim bölgesi olan Antalya'da çıkan yangınlardan ötürü duyduğum içten üzüntülerimi dile getirdim ve kendine Yunanistan'ın yangın söndürme faaliyetleri amacıyla her türlü yardımı vermeye hazır bulunduğunu söyledim" açıklamasını yapmıştı.

Yunan hükümeti, ülkede çıkan yangınlara karşın Türkiye'den talep geldiği anda Yunan itfaiye ve kurtarma birimlerinin yardım etmeye gönderilmesi teklifinin halen geçerli bulunduğunu açıkladı.