Yunanistan göçmenleri ölüme terk etti

TAKİP ET

Yunanistan'a ait kıyı emniyet botunun, taşıdığı düzensiz göçmenleri Türkiye'ye ait ve üstünde hayat olmayan bir adaya bırakarak ölüme terk ettiği anlar insansız hava aracı aracılığıyla görüntülendi. Adada ölüme terk edilen göçmenler Türk kıyı emniyet öğeleri aracılığıyla kurtarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından uygulanan paylaşımda, yurdun güney ve batısındaki orman yangınlarını belirleme ve alakalı makamlara bildirmekle görevli 'ların Kaş açıklarında hareketlilik belirleme edildiği bildirildi.

Buna göre, Yunanistan kıyı güvenliğine ait ait LS134 botu, Kaş'ın güneyindeki Türkiye'ye ait Başak Adası'na yaklaştıklarında kıyı emniyet botu, içersinde belirleme edilen düzensiz göçmenleri üstünde hayatın olmadığı adanın kıyısına bıraktı. Göçmenleri ölüme terk eden Yunan öğeleri daha sonra bölgeden uzaklaştı. Yaşananlar ile anbean görüntülenirken bölgeye derhal Sahil Emniyet Komutanlığına ait nedenler yönlendirildi. Adada ölüme terk edilen göçmenler kıyı emniyet öğeleri aracılığıyla kurtarıldı.

Bakanlık yaptığı paylaşımda, Yunanistan'ın göçmenleri hayat olmayan bir adaya bırakarak onları direkt olarak ölüme terk ettiğini belirtti.