Yozgat'ta Yolcu Otobüsü Şarampole Uçtu: 12 Kişi Hayatını Kaybetti, 19 Yaralı

TAKİP ET

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen korkunç kaza, Yolcu Otobüsünün şarampole uçmasıyla gerçekleşti. Kazada ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşanan korkunç kaza, bölgeyi yasa boğdu. Yolcu otobüsünün şarampole uçması sonucu yaşanan feci olayda, ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybetti, 19 yolcu ise yaralandı. Araştırma ve kurtarma ekipleri, olay yerine hızla ulaştı ve yaralılara müdahale ederek, enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın ardından bir taziye mesajı yayımlayarak yaşanan elim kaza nedeniyle başsağlığı diledi ve adli soruşturmanın hemen başlatıldığını açıkladı. Kazada yaşamını yitirenlerin kimlikleri de belli olurken, aralarında yolcuların da bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaza, D-200 karayolu üzerinde Yozgat’ın Sorgun ilçesinde meydana geldi. Otobüsün Sorgun ilçesi çıkışında bulunan şeker fabrikasına yakın bir noktada, henüz belirlenemeyen bir nedenle yoldan çıkarak şarampole uçtu. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, olay yerinde yaptığı açıklamada kazada hayatını kaybedenlerin sayısını 12 olarak açıkladı. Vali Özkan, otobüsün içerisinde toplamda 27 yolcu bulunduğunu ve 16 kişinin yaralandığını belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oldu. İlker Akdağ, Adem Tatlısu, Eymen Kadir Hasgül, Hakan Hasgül, Züleyha Hasgül, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun adlı vatandaşlarımız korkunç kazada yaşamını yitirdi.

Bu acı olayın detayları henüz netleşmemişken, araştırma ve soruşturma devam ediyor. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve yaralılara başsağlığı diliyoruz. Olayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam edecek