"YOLLARIN VE RAYLARIN KESİŞME NOKTASINDAYIZ"

TAKİP ET

Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i makamında ziyaret etti.

Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ile Belediyemize gelen Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a AFRAY projesinde gelinen nokta ve ayrıntıları hakkında bir sunum yapıldı.

          Toplantının ardından açıklamalar yapan Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, AFRAY’ın heyecan verici bir proje olduğunu söyleyerek “Devlet Demir Yolları olarak Afyon’un emrindeyiz” dedi.

“YOLLARIN VE RAYLARIN KESİŞME NOKTASINDAYIZ”

           İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, Genel Müdürlük bürokratları, Devlet Demir Yolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ve beraberindeki heyetin katılmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, proje hakkında bilgi verdi.

Afyonkarahisar’ın karayolları ve demir yollarının kesişme noktasında bulunduğunu dile getiren Başkan Zeybek;  “Afyonkarahisar gastronomi ile beraber turizmde ciddi atımlar atan bir şehir haline geldi. Tarihi ile mermeri ile lezzeti ile öne çıkan bir iliz. Bildiğiniz üzere AFRAY Banliyö Hattı proje sözleşmemiz imzalandı: DDY 7. Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşmeye göre projenin 1. Etabı olan ANS - Ali Çetinkaya Garı- Park Afyon arasında sondaj yapmış olduğu çalışmalarna başlanacak, durak, peron ve yaya üst geçitleri ile güzergah projelendirilecek. Keşif metraj yapmış olduğu çalışmalar tamamlanmış olarak yapım için ödenek belirlenecek. 120 gün içerisinde tamamlanacak bu yapmış olduğu çalışmalarn ardından belirlenen ödenekle 2020 senesinin ikinci altı ayında ihaleye çıkılarak bu yılsonuna kadar yâda en geç 2021 senesinin başında ilk kazma vurulacak” dedi.

 “DEMİRYOLLARIMIZA AİT MEKÂNLARI CANLANDIRMAK İSTİYORUZ”

          Hızlı tren hattının da Afyonkarahisar’dan geçeceğini hatırlatan Başkan Zeybek; “İstanbul, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Antalya, Hızlı Tren hattı ilimizden geçecek. Ulaştırma Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşme yapılması sonucunda ilimize yapılacak istasyondaki yolcuyu da merkeze taşıma adına düşüncemizi aktardık. Kendisinden hafif raylı sistem talebimiz vardı. Sağ olsun bu konuya da olumlu baktı. Yine Devlet Demiryollarımıza ait atıl durumda olan mekânların nasıl daha verimli kullanabiliriz bu konu da bir çalışmamız var. Bunu gerçekleştirebilirsek, şehrimize bir artı değer katacağız.  Tek düşüncemiz Afyonkarahisar’ı nasıl daha güzel hale getiririz. Bu vesile ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan’a, Devlet Demir Yolları Genel Müdürümüz Ali İhsan Uygun’a Devlet Demir Yolları 7. Bölge Müdürümüz Adem Sivri ve DDY teşkilatına desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.