Yılın Savaş Muhabiri Kurşun Bolvadin'de ağırlandı

TAKİP ET

Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Operasyonu'nu sıcak noktasından takip eden ve bu nedenle Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği tarafından ilk kez düzenlenen 'Savaş Muhabirleri Ödülü' kategorisinde 'Yılın Savaş Muhabiri' ödülüne layık görülen A Haber Televizyonu'nun Gaziantep Bölge Müdürü Afyonkarahisarlı Ata Gündüz Kurşun Bolvadin'de ağırlandı.

Bolvadin Gazeteciler Platformunun davetlisi olarak Bolvadin’e gelen deneyimli gazeteci, ilk olarak Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bolvadin Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Cantürk Kayahan, Bolvadin Gazeteciler Platformu üyeleri Kadir Kalay, Sadık Bosnalı, Barış Ceylan Ak, Mücahit Kuzu ve Ertuğrul Sevim ile bir araya geldi. Horan Parkta gerçekleşen buluşmada bölgedeki izlenimleri konusunda bazı bilgiler aktaran Kurşun’a burada düzenlenen törende plaket ve Bolvadin’i sembolize eden çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Daha sonra Bolvadin Raziye Sultan Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesi ve Bolvadin Anadolu İmam Hatip Lisesinde ayrı ayrı düzenlenen iki farklı “Kariyer Günleri” etkinliğine katılan Ata Gündüz Kurşun burada yaklaşık 300 öğrenciye hitap ederek, gazetecilik mesleği, savaş muhabirliği ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de yürütmüş olduğu Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında edindiği izlenimler hakkında öğrencilerden gelen sorulara cevaplar verdi. Kendisini ilgi ve dikkatle takip eden öğrencilere öğütler veren Kurşun; “Ülkemizin değerini bilin, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Devletimizle gurur duyun. Bu coğrafyada Türkiye olmazsa daha çok Müslüman zulüm görür. Bu coğrafya adeta bir mazlum coğrafyası ve burasının tek umudu Türkiye’dir” diyerek programını tamamladı. ÖZEL HABER: Gülşen Kumral