Yeniceköy Göletinde çalışmalar tamamlandı

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yapımına 2019 senesi sonlarında başladığı Yenice Göleti Mesire Alanı'ndaki planlama çalışmalarını tamamlayarak şehre yeni bir piknik kısmı daha kazandırdı.

Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü marifetiyle 2019 Kasım ayında yapımına başlanan İnegöl ilçesindeki Yeniceköy Göleti kenar planlama çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, şehre yeni bir mesire kısmı daha kazandırdı.

Yenice Göleti Mesire Alanı’ndaki çalışmaları yerinde araştıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve meclis üyeleriyle bir arada kısmı gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Muhammet Ali Akaç'tan son hal ile ilgili bilgi alan Başkanı Alinur Aktaş, eksiklerin kısa sürede giderilmesiyle Bursalıların mesire kısmından daha çok istifade edeceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçede altyapıdan üstyapıya kadar çoğu alanda yatırımları yaşama geçirdiğini bildiren Başkan Aktaş, Yenice Göleti’nin de mühim bir gereksinimi karşıladığını ifade etti.

Piknik alanlarının ve yürüyüş yollarının bilhassa hafta sonları büyük ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Aktaş, “Yenice Mesire Alanı’nda bilhassa bahar ve yaz aylarında Bursalılar aileleriyle hoşça süre geçirebiliyor. Göletin çevresine bir buçuk kilometre yürüyüş yolu, yürüyüş yolu üstünde aydınlatma, kamelyalar, piknik masaları, banklar ve çeşmeler yapıldı. Piknik alanları çevresine istinat duvarı ve panel çit yapılarak piknik kısmı korunaklı duruma getirildi. Bölge amacıyla 1 milyon 650 bin TL’lik bir bedel harcandı. Hemşerilerimizin bölgeyi kullanırken temizlik kurallarına ilgi etmesini istiyoruz. Sahip çıkmalarını arzuluyoruz. Sağlıklı bir şekilde kullanmak amacıyla iyi bir şekilde bakmak gerekir. Bursa’ya ve İnegöl’e hayırlı olsun” dedi.