Yeni Nesil Gazetecilik kursu başladı

TAKİP ET

Basın İlan Kurumunun yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik ;

Basın İlan Kurumunun yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik Zafer Kalkınma Ajansı ve Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı, Afyonkarahisar Valiliği B Bloktaki  Konferans Salonu’nda saat:09.30’da başladı.

 

Kursiyerlere “Haber Toplama ve Yazma Teknikleri” konulu ilk dersi veren Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi F. Arda Ölmez, kursiyerlere söylediklerini not almalarını tavsiye etti, “Söz uçar yazı kalır” diyen Arda ölmez, kursta anlattığı konulardan  sınavda soru gelebileceği gibi mesleki hayatlarında bunlarla sık sık karşılaşacaklarını söyledi. 

 

Kursun açılış töreninde kısa bir takdim  konuşması  yapan BİK Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’nın önemli hizmetlere vesile olacak bu projelere önem verdiğini, söyledi.

 

Projenin maddi yönünü destekleyen Sanayi Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere,  Zafer Kalkınma Ajansı’na, Ajansın Afyonkarahisar Büro Temsilcisi Vahit Okur’a, konferans salonunu gazeteci adaylarına kurs için tahsis eden Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan’a, ve kursiyerlerin istihdamı konusunda yardımcı olacak İŞKUR il Müdürlüğü ile, her projede Basın İlan Kurumu’nun yanında bulunan Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt’a, Afyonkarahisar’da yayınlanan gazetelere, Televizyonlara ve internet haber sitelerine teşekkür etti.

 

Devam mecburiyeti olan Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam programının öğleden sonraki bölümünde ise AKÜ Öğretim üyelerinden Fotoğraf sanatçısı bilim insanı Hayati Ulusay kursiyerlere hitap etti.

 

Günde 6 saat kurs ile devam edecek Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı, 29 Mart’ta sona erecek. 

 

RESİM ALTLARI:

BİK  Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, takdim konuşmasında kursun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

AKÜ Öğretim Görevlisi F. Arda Ölmez, söylediklerinin kursiyerler tarafından not alınmasını söyledi.  Ölmez, kursiyerlerin, akıllı telefonlarla da kayıt yapabileceklerini ilave etti.

 

BİK Şube Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Zafer Kalkınma Ajansı Büro Temsilcisi Vahit Okur ve AKÜ Öğretim Görevlisi F. Arda Ölmez, kursiyerlerle.