Yedikapı Tabiat Parkı Afyonkarahisara Hayırlı Olsun

TAKİP ET

Bölge Müdürlüğümüze bağlı Afyonkarahisar İlimiz Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde kalan Yedikapı Tabiat Parkı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun imzasıyla Ülkemizin 239. Tabiat Parkı olarak  ilan edildi.  Afyonkarahisar'ımıza ve Ülkemize hayırlı olsun.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ülkemizin tabii, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yörelerini, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu'na göre milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı olarak belirleyerek koruma altına alıyor.

Ülkemizin ulusal düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, bu sahalarımıza olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı bir şekilde karşılanabilmesi ve buraların koruma-kullanma dengesi gözetilerek gelecek nesillere milli bir miras olarak bırakılması hedefiyle Afyonkarahisar’da da  Yedikapı  Tabiat Parkı ilan edildi.

Yedikapı Tabiat Parkına Afyonkarahisar ilinin  Bolvadin ilçesindedir.. Alan, Kemerkaya  köyüne 9 km, Bolvadin ilçe merkezine 27 km, Emirdağ ilçesine 12 km uzaklıktadır. Afyonkarahisar - Bolvadin ve Eskişehir - Konya karayolları üzerinden belde ve kasabalara devam edilerek ulaşım sağlanmaktadır. Eskişehir Konya karayolundan 4 km içeride stabilize yoldan  ulaşım sağlanmaktadır

Sahanın mülkiyeti devletin hüküm ve tasarrufu altında hazineye ait devlet ormanı olup, sahanın bitişiğinde yer alan ve  tabiat parkına ismini veren, DSİ tarafından sulama ve içme suyu amaçlı, 3 milyon 90 bin m3 depolama hacmine sahip, temelden yüksekliği 40 m. olan ve 2015 yılında tamamlanmış Yedikapı Göleti bulunmaktadır. Sahanın Alan  215,9  ha'dır. Afyonkarahisarın 12. ülkemizin 139. Tabiat Parkı ilan edildi.

Sahanın yakınında akan Yaylaçayı deresi , Yedikapı Göleti ile  Üçpınar Çayı bulunmamaktadır.

Eşsiz yayla manzarası ile birlikte Emirdağ ovasının gözlenebileceği bir ortam oluşturulmakta olup aynı zamanda Yedikapı Göleti doğal manzaraya eşsiz bir değer katmaktadır.