Yasin Şen yazdı: Afyon'da bir öğrencim!

TAKİP ET

Eğitimci-Yazar Öğretmen Dr. Yasin ŞEN Afyonkarahisar'da bir öğrencisini kaleme aldı. İşte o yazı..

Afyonkarahisar'da bir meslek lisesinde görev yapıyordum.

Öğrenciler iyi birer fert olmakla beraber genelde ders hususunda büyük ölçüde isteksizdiler. Fakat bazıları böyle değildi.

Bir öğrencim vardı.

Saç tıraşı, giydiği pantolon, ayakkabısı ile bu liselerdeki öğrenci tipiyle ilgili algıyı iyi temsil ederdi. Fakat buna karşılık derste çok başarılı ve isteliydi. En ön sıralarda dersimi dinler, not alır, soru sorardı. Sınavlarda da en yüksek notu o alırdı.

Bir gün nispeten daha başarılı bir sınıfta ders anlatıyordum. O öğrencimin de bana bir şey getirmesi gerekmişti. Kapıyı tıklattı, müsaade isteyerek ve saygıyla içeri girdi. Getirdiğini teslim ettikten sonra müsaade isteyip çıktı. O sırada sınıftakiler o çocuğa güldüler. Çünkü tıraşı, ütülü pantolunu, sivri burunlu ayakkabısı ve kalıbıyla hiç de basit bir öğrenci intibaı uyandırmıyordu. Sanki Yeşilçam filmlerinden fırlayıp gelmişe benziyordu.

Öğrencilerin tavırlarındaki hâli anlamıştım. “Bakın, dedim. Sizin güldüğünüz bu arkadaşınız geçen yazılıda sınıfındaki en yüksek notu aldı.” Bir an tereddüt ettiler. Belki inanamadılar.

Fakat zihinlerindeki şablon sanırım biraz zarar görmüştü.

yasin şen afyon bir öğrencim